Erbil Havalimanı kapasitesini artırıyor, kargo hizmetlerini genişletiyor

19-05-2022
Rûdaw
Etiketler Erbil Uluslararası Havaalanı Dnata BAE
A+ A-

Ali Serbaz

Erbil (Rûdaw) – Erbil Uluslararası Havaalanı'nın kapasitesinin genişletilmesi projesi Ortadoğu'nun en büyük "havaalanı yer hizmetleri şirketi" olan Dnata'nın öncülüğünde hayat buluyor. Şirket, Erbil Havalimanı'nın kargo hizmetlerinin kapasitesini arttırmak için ek yatırım yapmayı kararlaştırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) uluslararası havacılık hizmetleri şirketi Dnata, Erbil Uluslararası Havalimanı’nın kargo kapasitesini genişletmek amacıyla yatırımlarına ek ödenek ekledi.

BAE’li 26 havalimanında yer hizmetleri sağlayan bir havacılık hizmetleri şirketi olan Dnata şirketi, Erbil Uluslararası Havalimanı’nın kapasitesini artırmak amacıyla 14 milyon dolarlık bütçeli projesine 3,5 milyon dolar daha ek bütçe ekledi.

100 yeni iş sahası

Dnata uluslararası uçak şirketi dün yaptığı açıklamada, havaalanında 16 bin metre karelik alanda, kargo işlemleri, soğutma ve otobüs bakım merkezi olmak üzere birçok ek hizmet alanı oluşturulacağını duyurdu. Şirketin bu projesi sayesinde 100 yeni iş sahası sağlanmış olacak.

Yıllık 10 bin ton gıda soğuk hava depolarında muhafaza edilecek

Proje tamamlandığında yılda 10 bin ton temel gıda ürünü havaalanında soğuk hava depolarında taze olarak muhafaza edilebilecek. Projeye göre; sebze, meyve, et ve ilaç gibi temel ihtiyaç ürünleri için bir dizi gelişmiş son teknoloji ile donatılmış soğutma sistemi de inşa edilecek.

Sağlanacak genişletme projesinin bir sonucu olarak havaalanı, ayrıca yıllık 100 bin ton depolama kapasitesine sahip olacak. Şirket bir otobüs servis garajı inşa etmeyi de planlıyor.

Projenin 2023'te tamamlanması bekleniyor

Dnata'nın Erbil Müdürü Tom Alwyn Jones, projenin artan yolcu ve kargo  talebinden dolayı geliştirildiğini söyledi. Jones, "En son yatırımımız, Erbil'deki operasyonlarımızı genişletmemize ve iyileştirmemize yardımcı olacak" dedi.

Şirket yetkisi, "Yeni kargo sisteminin 2023'te açılması bekleniyor" dedi.

Dnata şirketi 2021 yılında elektronik OneCargo sistemini uygulamaya koydu. Yeni sistem ile birlikte 25 seyahat şirketi Erbil Uluslararası Havaalanı’nda uçuş seferleri düzenledi. 1 milyon 200 binden fazla yolcu seyahat etti ve şirket 8 bin 200 uçuş seferini yönetti, 20 bin ton yiyecek taşındı.

Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürü Ahmed Hoşyar Rûdaw’a yaptığı açıklamada 28 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek projenin 2023’te tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

BAE’nın en büyük hava şirketi Emirates Grup'a bağlı Dnata, 126 havalimanında yer hizmetleri sağlayan Ortadoğu'nun en büyük havayolu şirketi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli