BAE Haber Ajansı: Neçirvan Barzani ile Al Nahyan ilişkilerin farklı yönlerini ele aldı

24-05-2024
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi BAE Neçirvan Barzani Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani ile Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, BAE ile Kürdistan Bölgesi arasında ilişkilerin çeşitli yönleri ve iki kardeş halkın yararına olacak sürdürülebilir kalkınma ve refah hedeflerine ulaşacak şekilde işbirliğin genişletilmesini ele aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başkenti Abu Dabi’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan bir araya geldi.

BAE’nin resmi haber ajansı, Başkan Neçirvan Barzani’nin ziyareti ve görüşmenin içeriğine ilişkin bir haber yayımladı.

Başkan Neçirvan Barzani ile Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, BAE ile Kürdistan Bölgesi ilişkilerini görüştüğüne yer verilen haberde, ilişkilerin çeşitli yönleri ve iki kardeş halkın yararına olacak sürdürülebilir kalkınma ve refah hedeflerine ulaşacak şekilde işbirliğin genişletilmesi konularının ele aldığı belirtildi.

Öte yandan Başkan Neçirvan Barzani görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Arkadaşım Ekselansları Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Abu Dabi'de tekrar görüşmekten memnuniyet duydum” mesajını verdi.

Başkan Neçirvan Barzani paylaşımında şunlara yer verdi:

“Bölgedeki gelişmelerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi ve Irak ile BAE arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini görüştük. Kürdistan Bölgesi, BAE ile olan güçlü ilişkilerine büyük değer veriyor.”

BAE ile Kürdistan Bölgesi uzun yıllara dayanan iyi ilişkileri devam ediyor. Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ve İran’dan sonra BAE ile ticari ilişkilerde üçüncü sırada yer alıyor.

Başkan Neçirvan Barzani görüşmede Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan Erbil’e davet etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli