Rûdaw muhabiri 4 yıldır kayıp

15-12-2018
Rûdaw
Etiketler Ferhad Hemo Rûdaw Rojava IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw muhabiri Ferhad Hemo 4 yıl önce bugün Rojava’nın Tıl Koçer ilçesinde IŞİD tarafından kaçırıldı. O günden beri Hemo’dan haber alınamıyor.

 

15 Aralık 2014 günü, öğlen saat 11:00 sıralarında, göreve giden Rûdaw Medya Grubu ekibinde yer alan muhabir arkadaşımız Ferhad Hemo ve kameraman Mesud Aqil, Kamışlo-Tıl Koçer karayolu üzerinde IŞİD’liler tarafından alıkonularak kaçırıldı.  

 

Olaydan yaklaşık 10 ay sonra, 21 Eylül 2015’te bölgedeki aşiret ileri gelenleri aracılığıyla Rojava Özerk Yönetimi ile IŞİD arasında Hol kasabasında gerçekleşen esir değiş-tokuşu sırasında kameraman Mesud Aqil’in de aralarında bulunduğu bir grup serbest bırakıldı.

 

Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Ferhad Hemo’dan herhangi bir haber alınamıyor. Hemo’nun ailesi, akrabaları ve sevenleri hala sağsalim dönmesini bekliyor.

 

Bu süre zarfında başta Rûdaw Medya Grubu, bir çok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluş, muhabir arkadaşımızın serbest bırakılması ve gazetecilerin savaşın kurbanı olmaması yönünde çağrıda bulundu.

 

10 Eylül 1989’de Rojava’nın Haseki kentinde doğan Ferhad Hemo, bölgede Rûdaw muhabiri olarak görev yapıyordu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli