CENTCOM'dan Ağustos ayı IŞİD'e yönelik operasyon raporu

08-09-2023
Etiketler CENTCOM Irak Suriye Rojava IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Ağustos ayında Rojava, Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonların bilançosunu yayınladı.

Ağustos ayı boyunca Rojava-Suriye ve Irak'ta IŞİD’e yönelik 36 operasyon gerçekleştirildiği kaydedillen raporda bu operasyonlarda 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, 25’inin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyonların müttefik güçlerle ortak yürütüldüğü belirtilen rapora göre; Irak’ta 28 ortak operasyon, Rojava-Suriye’de 8 ortak operasyon gerçekleştirildi. Raporda, Irak’taki operasyonlarda 6 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, 18'nin de yakalandığı, Suriye-Rojava’da ise 1 IŞİD üyesinin öldürüldüğü 7 örgüt üyesinin de yakalandığı belirtildi.

CENTCOM raporunda “Bu operasyonlar, bölgesel güvenlik ve istikrarın korunması amacıyla IŞİD'in kalıcı yenilgiye uğratılmasına yönelik kalıcı kararlılığımızı ortaya koyuyor” ifadelerine yer verildi.

CENTCOM Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla, “Irak Güvenlik Güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığımız, IŞİD'in yenilgiye uğratılması ve onların oluşturduğu kalıcı tehdit üzerine odaklanmaya devam ediyor” dedi.

Michael Kurilla, kendisinin ve ortaklarının Irak ve Suriye'de istikrarı sağlamak için IŞİD tehdidiyle yüzleşmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli