ANKET – En çok Rûdaw ve ‘Renc İle’ izleniyor

15-08-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Rama Ajansı Anket Rûdaw TV Legel Renc
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Rama'nın araştırmasına göre Kürdistan Bölgesi'nde en çok izlenen televizyon kanalı Rûdaw. En çok izlenen program ise Rûdaw TV’de yayınlanan "Legel Renc" (Renc İle).

Erbil merkezli Rama Ajansı, Kürdistan Bölgesi'nde en çok izlenen kanal ve programlara ilişkin bir araştırma yaptı.

Değişik bölgelerde 5 bin kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre Kürdistan Bölgesi'nde en çok Rûdaw TV izleniyor. En çok izlenen program ise Rûdaw’ın deneyimli sunucusu Renc Sengawi’nin moderatörlüğünü yaptığı “Legel Renc” (Renc İle) adlı program.

Rûdaw 5 ankette de birinci

Rama Ajansı Başkanı Rêbwar Osman, 5 anket yaptıklarını ve Rûdaw'ın hepsinde de birinci kanal olduğunu söyledi. Osman, ankete katılanlara verilen formların yüzde 98 oranında doğru doldurulduğunu söyledi.

Ankete katılanların yüzdesinin il ve ilçe nüfuslarına göre belirlendiğini belirten Osman, ayrıca katılımcıların yüzde 41,7'sinin kadın, yüzde 58,3'ünün erkek olduğu aktardı.

“Legel Renc” yine birinci oldu

Rama Ajansı Kürdistan Bölgesi’nde 3 yıldır "En çok izlenen TV programı" araştırması da yapıyor.

Bugüne kadar yapılan üç ankette, Rûdaw TV’de yayınlanan “Legel Renc” programı iki kez birinci sırada yer aldı.

Ajans tarafından Halepçe’de düzenlenen ödül töreninda Rûdaw TV ve “Legel Renc”e ödül verildi.

“Legel Renc” programının yapımcısı Aso Serawi, törende yaptığı konuşmada, “Bu Rûdaw'ın aldığı ilk ödül değil, son da olmayacak. Değerli izleyicilerimizin bu desteği sorumluluğumuzu daha da arttırıyor ve her zaman zirvede kalmak için çalışmaya teşvik ediyor” dedi.

“Tarafsız anket yapıyoruz”

Rama Ajansı Veri Masası Müdürü Dr. Hejar Elet de, “Anketlerimiz tarafsızdır. Tüm il ve ilçeleri ankete dahil ediyoruz. Yine katılımcıların yaşını gözardı etmemeye çalıştık. Anketimize katılanların yaşı 15 ile 60 yaşları arasında değişiyor” dedi.

Öte yandan Rûdaw Medya Grubu bu yıl 20’incisi düzenlenen Uluslararası İşletme Ödülleri (The International Business Awards) yarışmasında üç etkili televizyon programı sayesinde Altın Ödül’ün sahibi oldu.

Rûdaw’ın yetenekli sunucuları Renc Sengawi’nin sunduğu “Legel Renc” (Renc İle), Şahyan Tahsin’in sunduğu “Berpirsyar” (Sorumlu) ve Dr. Aras Bradosti’nin sunduğu “Dr. Aras” programları Rûdaw’a Altın Ödül’ü getirdi.

“Legel Renc” programı, vatandaşların yaşadığı günlük sorunlara parmak basıyor ve bu konuda yetkilileri göreve çağırıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli