ANKET: 'İmamoğlu olmazsa, İBB adayı kim olmalı?'

25-07-2023
Etiketler Ekrem İmamoğlu: ORC Araştırma Anket İBB Yerel seçim
A+ A-

Haber Merkezi - “İmamoğlu olmazsa İBB adayı kim olmalı?” anketinin sonuçları açıklandı. Ankette Mustafa Sarıgül yüzde 36,4 oranı ile liste başında yer aldı.

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası gözler yerel seçimlere çevrilirken bir yandan da CHP’deki ‘değişim’ tartışmaları devam ediyor.

ORC Araştırma şirketi, seçmenlere İstanbul’da İmamoğlu’nun aday olmaması halinde kimi aday olarak görmek istediklerini sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde yeniden İBB için aday olmaması durumunda vatandaşlara kimi aday olarak görmek istedikleri soruldu.

ORC Araştırma şirketi, İmamoğlu’nun İBB başkanlığına yeniden aday olmaması durumunda adayın kim olacağına ilişkin bir anket yaptı. Araştırma 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında toplam 2600 katılımcı ile yüz yüze yapıldı.

Anket sonuçlarına göre Mustafa Sarıgül yüzde 36.4, Canan Kaftancıoğlu yüzde 16.5, Özgür Demirtaş yüzde 11.7, Özgür Özel ise 7.7 çıktı.

Anketin sonuçları şöyle:

• Mustafa Sarıgül: yüzde 36,4

• Canan Kaftancıoğlu: yüzde 16,5

• Özgür Demirtaş yüzde 11,7

• Özgür Özel  yüzde 7,7

• Gürsel Tekin  yüzde 6,2

• Buğra Kavuncu  yüzde 4,1

• Tanju Özcan  yüzde 2,8

• M. Murat Çalık  yüzde 1,7

Kılıçdaroğlu “yeniden aday olsun isterim” demişti

CHP’li bazı isimlerle Zoom görüşmesi yaptığı ortaya çıkan İmamoğlu’nun gizli toplantısı hakkında Kılıçdaroğlu “Normal bulmuyorum. Etik olarak bazı rahatsız edici uygulamalar” vardı demişti. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerdeki bir röportajında da İmamoğlu’nu tekrar İBB adayı yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya “Yeniden aday olmasını isterim” cevabını vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.