MSB ve HPG'den 3 aylık bilanço

15-07-2022
Rûdaw
Etiketler HPG MSB Pençe Kilit Operasyonu
A+ A-

 Haber Merkezi – Türkiye Savunma Bakanlığı ve PKK’nin askeri kanadı HPG “Pençe Kilit operasyonu"nun 3 aylık bilançosunu yayınladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, TSK ile çatışmaların 3 aylık  bilançosunu yayınladı.

HPG’den yapılan açıklamada Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden “Pençe Kilit Operasyonu”nda bin 528 askerin öldürüldüğü ileri sürüldü.

HPG 3 aylık operasyonda 72 HPG üyesinin ise hayatını kaybettiğini kaydetti.

HPG açıklamasında  Zap-Avaşin-Metina bölgelerinde başlatılan “Pençe Kilit Operasyonu”nda yaşanan çatışmalarda TSK’ya “büyük zayiat” verildiği ve TSK’nın amacına “ulaşamadığı” belirtildi.

HPG 3 aylık süre zarfında TSK’ya yönelik bin 129 saldırı gerçekleştirildiği, 6’sı üst düzey komutan bin 528 askerin öldürüldüğü, 217’sinin ise yaralandığı ileri sürüldü.

TSK’ya iat savaş uçaklarının 2 bin 623 kez, helikopterlerinin   ise bin 978 kez HPG noktalarını bombaladığını ve 72 üyelerinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türkiye Savunma Bakanlığı’nın 3 aylık bilançosunda ise operasyonlarda 266 PKK’linin  ve 37 TSK mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli