Rûdaw dünya basınına kaynak oludu

14-11-2019
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu ENEX Mustafa Yeneroğlu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Avrupa Uluslararası Medya İlişki Ağı (ENEX), 2019 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin raporunda, Rûdaw Medya Grubu’nun ağın faal bir üyesi olduğuna dikkat çekerek, dünya basınına kaynak olmayı başardığını yazdı. Raporda, Rûdaw’ın haber, görüntü ve raporlarının ağın diğer üyeleri tarafından da kullanıldığına yer verildi. 

ENEX raporuna göre, 2019’un üçüncü çeyreğinde Rûdaw Medya Grubu’ndan beklenen 194 paket haber iken, Rûdaw ENEX medya ilişki ağına 244 paket sunmuş ve bu şekilde ürün katılımını yüzde 126 arttırmıştır.  

Raporda Rûdaw’ın haber ve canlı yayınlarını hızlı ve dolu içeriği ile ENEX’e bileşenlerine ulaştırdığı, bu süre zarfında Rûdaw tarafından hazırlanan 77 haber paketinin medya ağı üyeleri tarafından kullanıldığı belirtildi.

Bu şekilde Rûdaw Medya Grubu’nun Kürdistan’a has haber ve görüntüler göndererek dünya medyasına kaynak olma rolünü teyid ettiği ifade edildi.

Dünya basınının etkili kuruluşlarından biri olan Avrupa Uluslararası Medya İlişki Ağı ENEX, 1993’te kuruldu. Ağa üye olan medya kuruluşları kendi material ve haberlerini diğer üyelerle paylaşıyor.

Mevcut durumda 54 üyesi olan ENEX’e Rûdaw Medya Grubu da 5 Nisan 2015’te katıldı.

Rûdaw tarafından özellikle de Kürdistan’da kritik dönemlerde hazırlanmış haberler (Kürdistan’daki gelişmeler, IŞİD savaşı ve diğer operasyonlar) ve Kürtlerin rolü hakkındaki raporlar bu ağ üzerinden de dünya medyası ile paylaşılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli