Rûdaw Medya Grubu’na uluslararası ‘Yılın Şirketi’ ödülü

14-08-2023
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Stevie Altın Ödülü Uluslararası İşletme Ödülü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, Kürdistan ve bölgedeki rolü nedeniyle bir uluslararası ödüle daha layık görüldü. Rûdaw, The Stevie’in en iyi “Orta Ölçekli Medya Şirketi” altın ödülünün sahibi oldu.

ABD merkezli The Stevie tarafından her yıl dünyanın en iyi şirketlerin ödüllendirildiği 2023 Uluslararası İşletme Ödülleri sahiplerini buldu. Rûdaw Medya Grubu yılın en iyi “Orta Ölçekli Medya Şirketi” ödülünü aldı.

2023 Uluslararası Stevie Ödülleri 14 Ekim'de İtalya'nın Roma kentinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Adaylar ve Rûdaw’ın aldığı ödül

Her yıl 70'ten fazla ülkeden 12 binden fazla şirket, grup ve kurum Uluslararası Stevie Ödülleri'ne aday gösteriliyor. Kurum bünyesinde binden fazla profesyonel ve uzman değerlendirme sürecine katılarak ödüle layık olan tarafları belirliyor. Tüm adayların da bu süreçte jüri heyetinin her bir üyesinin değerlendirmelerinden haberdar olma hakkı bulunuyor.

Rûdaw, bu yıl 20’incisi düzenlenen Uluslararası İşletme Ödülleri (The International Business Awards) yarışmasında üç etkili televizyon programı sayesinde Altın Ödül’ün sahibi oldu. Rûdaw’ın yetenekli sunucuları Renc Sengawi’nin sunduğu “Legel Renc” (Renc İle), Şahyan Tahsin’in sunduğu “Berpirsyar” (Sorumlu) ve Dr. Aras Bradosti’nin sunduğu “Dr. Aras” programları Rûdaw’a Altın Ödül’ü getirdi.

Jürinin değerlendirmesinde Rûdaw Medya Grubu’nun geniş ve kapsamlı yayınları, her kesime fırsat sunması ve yaygın bir şekilde takip edilmesi nedeniyle ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Rûdaw TV, haber bültenlerinin yanı sıra günlük, haftalık ve aylık birçok farklı programı izleyicileri ile buluşturuyor.

Rûdaw Program Masası Müdürü Rebaz Ali, "Programlarımızı hazırlarken toplumun tüm kesimlerine odaklanıyoruz. Bir bireyin hikayesini de önemsiyoruz. Bu nedenle, Berpirsyar programı bazen bir şahıs, bazen de bir soruna eğiliyor. Mesele kadın ve meslek, kadının toplumdaki rolü ya da bir kadının mesleki becerisine odaklanıyor."

Rebaz Ali, Rûdaw Medya Grubu’nun “Legel Renc” programı ile vatandaşların yaşadığı sorunlara parmak bastığını ve bu konuda yetkilileri bilgilendirmeye çalıştığını söyledi. Ali ayrıca Dr. Aras’ın programı sayesinde de vatandaşları sağlık konularında bilgilendirmeye çalıştığını belirtti.

Rudaw Dijital Medya Direktörü Brwa Kyani de, Rûdaw'ın programlarının vatandaşların sorun ve taleplerine dayandığını belirterek, "Sosyal medya istatistikleri, Rûdaw'ın hesap ve sayfalarının Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgede rakipsiz olduğunu gösteriyor. Rûdaw Medya Grubu her gün sosyal medya platformlarında ve televizyon programları sayesinde yeni rekorlar kırıyor" dedi.

Meta Şirketi verilerine göre, Rûdaw'ın Facebook sayfasından paylaşılan videolar sadece son iki hafta içinde dünya çapında 152 milyon kişi tarafından görüntülendi. Günde 646 bin yorum ve yaklaşık 8 milyon etkileşim aldı. Instagram'da Rûdaw'ın ürünleri geçen hafta 1,4 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı ve Rûdaw hesaplarına ziyaretler ay başından bu yana yüzde 23 arttı.

Rudaw Medya Grubu daha önce de bir çok kez programları ve sunucuları ile uluslararası ödüller aldı. Rûdaw, Stevie Uluslararası İşletme Ödülü’nü kazanarak dünyanın en iyi profesyonel kurumları arasına adını yazdırdı. Daha önce bu ödülü Google, Microsoft, Apple ve kendi alanında başarı ve yenilik sahibi olan şirketler de kazandı.

Değerlendirme komitesi üyelerinin görüşleri

Değerlendirme komitesi üyeleri, Rûdaw Medya Grubu’nu televizyon, portal, radyo ve sosyal medya aracılığıyla izleyicilerini, okuyucularını ve dinleyicilerini sürekli olarak gelişmelerden dürüstçe haberdar eden bağımsız bir kurum olduğu için bu ödüle layık gördükleri yönünde değerlendirmede bulundu.

Değerlendirme komitesi üyeleri ayrıca, Rûdaw Medya Grubu’nun araştırma alanında aktif ve etkili bir rol oynadığına ve farklılıkların herhangi bir grup veya topluluğun Rûdaw’ın televizyon, portal ve radyosunda kendisine yer bulmasına engel olmadığına dikkat çekiyor.

2023 Uluslararası Stevie Ödülleri jüri üyelerinin Rûdaw Medua Grubu hakkındaki değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

- Rûdaw, web sitesi, uygulamaları, radyo ve televizyonu aracılığıyla Kürdistan, Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerindeki önemli olay ve sorunlar hakkında dörtten fazla dilde bir milyondan fazla izleyici ve dinleyiciye yeni bilgiler sunuyor.

- Rûdaw Medya Grubu uluslararası araştırma alanında rol oynamış, kazanımları olmuş ve bu da başarısında rol oynamıştır. Rûdaw, kültürel farklılıkları yönetmede büyük başarı elde etmiştir.       

- Rûdaw, haber ve programları ile sosyal medyada çok sayıda kullanıcıya ulaşan güvenilir bir medya ağıdır.      

Uluslararası Stevie Ödülleri

“Stevie” kelimesi, taç ve ödül anlamına gelen Yunanca “stephanos” kelimesinden türemiştir. Stevie Ödülleri iş dünyasının en iyisi olarak kabul ediliyor ve 2002 yılında dünyanın en etkili bireyleri, şirketleri ve gruplarının rollerini ve başarılarını onurlandırmak adına dağıtılıyor.

Uluslararası Stevie Ödülleri sekiz kategoriye ayrılıyor:

Seçkin uluslararası grup ve kurumlara verilen Uluslararası İşletme Ödülleri (The International Busines Awards)

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren şirketleri ve kurumları ödüllendiren ödül (The American Business Stevie Awards)

Dünya çapında başarılı kadın girişimcileri ve yatırımcıları onurlandıran ödül (The Stevie Awards For Women In Business)

Telekomünikasyon şirketlerine verilen Müşteri Hizmetleri Ödülü (The Stevie Awards for Great Employers)

Asya ve Pasifik bölgedeki 29 ülkeden şirketlere ve yaratıcı merkezlere verilen ödül (Asia-Pacific Stevie Awards)

Almanca'nın resmi dil olduğu ülkelerde seçkin şirketlere ve gruplara verilen ödül (German Stevie Awards)

İşgücünü en iyi şekilde ele alan, yöneten, organize eden ve terfi ettiren şirketlere ve merkezlere verilen Büyük İşverenler Ödülü (The Stevie Awards for Sales & Customer Service)

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 18 ülkede bulunan şirketlere çalışmaları ve hizmetleri karşılındağında verilen ödül (Middle East-North Africa Stevie Awards)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli