Metina Dağı’nda orman yangını devam ediyor

14-08-2021
Rûdaw
Etiketler Duhok Amedi Metina Dağı Orman Yangını TSK PKK
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Duhok’un Amedi ilçesi Metina Dağı bölgesinde TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle başlayan orman yangını devam ediyor. Duhok ve Amedi’den ekipler yangının söndürülmesi için müdahalede bulunuyor.

Dün öğlen saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK’liler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Metina Dağı bölgesinde orman yangını başladı.

Rûdaw Duhok Temsilcisi Nasır Ali, Sikêr köyü mevkiinde başlayan yangının Sergelê Sikêr köyü arasında devam ettiğini söyledi.

Duhok ve Amedi’den gelen ekiplerin yangına müdahalede bulunduğunu aktaran muhabirimiz, ayrıca bölgedeki köylülerden de cami hoperloründen yardım talep edildiğini belirtti.

Muhabirimiz, bombardıman ve çatışma korkusu nedeniyle ekiplerin yangına gerektiği gibi müdahale edemediğini de söyledi.

Öte yandan yerel kaynaklar, Hiror ve Dişêş köyü kırsalı ile Quriş Vadisi’nin dün akşamdan beri TSK’ya ait savaş uçakları tarafından bombalandığını aktardı.

TSK’nın 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” operasyonu devam ediyor.

Duhok Valiliği verilerine göre, Zaho ve Amedi’ye bağlı sınır bölgelerinde yaklaşık 30 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü. Çiftçilerin uğradığı zararın 9 milyar dinarı (6 milyon dolar) aştığı tahmin ediliyor.

Ayrıca, çoğunluğu Derkar kasabasına bağlı 20 köyün boşaltıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli