Dünyaca ünlü sporcudan Halfeti’de akrobasi şovu

14-08-2019
Rûdaw
Halfeti
Halfeti
Etiketler Urfa Halfeti Alexander Titarenko Akrobasi Turizm
A+ A-
Haber Merkezi - Dünyaca ünlü Redbull sporcularından Alexander Titarenko, Halfeti'de akrobasi şovu yaptı.

Kürt illerinin ‘Saklı Cenneti’ Halfeti, tüm doğal güzelliğiyle muhteşem bir performansa ev sahipliği yaptı. Son yılların yükselen sporlarından freerun (şehir akrobasisi) sporunun dünyadaki en iyi oyuncularından Red Bull sporcusu Alexander Titarenko, doğal güzelliği ve büyük bölümü sular altında kalan tarihi cennet Halfeti’de boş evlerin çatılarından ve binaların arasından akrobatik hareketlerle geçerek unutulmaz bir performans sergiledi. 

Halfeti Belediyesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Halfeti Belediyesi olarak çekimleri esnasında destek olduğumuz dünyaca ünlü Redbull sporcularından Alexander Titarenko, Halfeti'de akrobasi şovu yaptı. Halfeti Belediyesi olarak Halfeti'mizi dünyaya tanıtmak, güzelliklerini herkesin görmesini sağlamak için çalışmalarımız sürecek” ifadeleri kullanıldı.

2017 yılında gerçekleştirilen Red Bull Art of Motion’da şampiyon olduktan sonra adını tüm dünyaya duyuran, bu sene ise FIG Parkur Dünya Kupası’nda Fransa’da üçüncü olan Ukraynalı sporcu Titarenko, Halfeti’nin su üstünde kalan kısmı kadar su altında kalan olağanüstü güzelliğini de performansına ekledi. Titarenko, adrenalin dolu atlayışları ve cesur geçişleriyle olağanüstü görüntüler oluşturan serisini Halfeti’nin simgesi olan minareden sulara atlayarak tamamladı. 

“Halfeti bana ilham verdi”

Alenxander Titarenko, Halfeti’nin muhteşem atmosferinden çok etkilendiğini belirterek, “Freerun sporcuları sanatçılar gibidir. Şehrin atmosferini hissederek ve doğasının bir parçası olarak, performansımız o şehrin kimliğini yansıtır. Benim de amacım Halfeti’de bunu gerçekleştirmekti. Halfeti’nin benzersiz tarihi dokusuna hayran kaldım ve bu bana ilham verdi. Umarım yine bir gün burda performans gösterme şansım olur” dedi.

Halfeti ilçesi

Urfa'nın batısında yer alan Halfeti il merkezine 112 km uzaklıktadır. İlçe yeni yerleşim yerinde hızlı bir nüfus artışıyla karşılaşırken, eski yerleşim yeri ise turizme açılmış, kent, ciddi bir tarihi ve doğa turizmi payına sahip olmuştur.

Kürt illeri bölgesinde alternatif turizm alanında cazibe merkezi haline gelmiştir.

Halfeti, dünyada 208 şehrin dâhil olduğu, Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2015 yılında düzenlediği toplantıda ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanını aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli