Rûdaw Uluslararası Webby Ödülü'ne layık görüldü

14-05-2024
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Uluslararası Webby Ödülü Korowai Belgeseli
A+ A-

Rûdaw Medya Grubu tarafından hazırlanan belgeselin birçok uluslararası kuruluşun da katıldığı yarışmada Uluslararası Webbby Ödülü'nü kazandığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Ödülü Rûdaw adına New York'ta düzenlenen törende arkadaşımız Roj Ali Zalle aldı.

Geçtiğimiz akşam Amerika Birleşik Devletleri’nde Rûdaw ile birlikte farklı kategorilerde yarışarak kazanan NASA, Google, Netflix ve daha birçok küresel kuruluş da aynı sahne ve aynı törende ödül aldı.

Rûdaw, bu yıl 28’icisi verilen ve dünyanın en prestijli ödüllerinden biri sayılan Webby Ödülünü, Kürdistan ve Irak'ta kazanan ilk, Orta Doğu'da ise ikinci medya kuruluşu oldu.

Webby Ödülleri Başkanı Claire Graves, bu yıl yarışmaya 70 ülkeden 13 bin aktör, film ve belgeselin katıldığını açıkladı.

Bu başarı, Korowai belgeseli yapım ekibinin yaratıcılığı ve Rûdaw seyircilerinin oyları ve desteği sayesinde elde edildi. Bu nedenle, bu başarıyı Rûdaw'ın seyircileri, okurları ve dinleyenleri ile paylaşmak istiyoruz; onların desteğinin devam etmesi Rûdaw'ın başarısının devamını sağlayacaktır.

Webby Ödülleri, İnternet'in en iyileri, hikaye anlatımı ve dijital medyanın en iyileri için bir ölçüttür. Bu uluslararası ödül Rûdaw'ın sahip olduğu kapasitenin, ürünlerinin yüksek kalitesinin, yapım ekiplerinin ilginç hikayeler üretme ve farklı kültürleri tanıtma konusundaki benzersiz yeteneğinin ve ayrıca küresel medya arenasındaki rolünün kanıtıdır.

Küresel medya kuruluşlarıyla rekabet edecek aşamaya gelen Rûdaw Medya Grubu, daha fazla ilerlemeye ve üretmeye devam edecektir.

Rûdaw Medya Grubu

14 Mayıs 2024

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli