Mesrur Barzani ile İngiliz Büyükelçi güvenlik ve seçim konusunu değerlendirdi

11-11-2023
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Erbil İngilizce Stephen Hitchen İngiltere Irak Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, İngiliz Büyükelçi Stephen Hitchen ile bölgedeki gelişmelerin yanı sıra Koalisyon güçlerine yönelik saldırılar ve Kürdistan Parlamento seçimlerini değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hitchen ile bir araya geldi.

Başkent Erbil’de gerçekleşen görüşmeye dair Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Kürdistan Bölgesi ile Irak federal hükümeti arasındaki sorunların çözümü ve Kürdistan halkının anayasal haklarının sağlanması konuları ele alındı.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Hükümeti heyetinin Bağdat’a düzenlediği ziyaret kapsamında Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmeler de mevcut sorunların çözülmesi adına olumlu bir adım olarak nitelendirildi.

Taraflar, Irak'ta güvenlik ve istikrarın korunmasının, Irak'ın bölgedeki çatışma ve gerilimden uzak tutulmasının ve Koalisyon güçleri ile büyükelçilikler ve diplomatik misyonların güvenliğinin korunması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Kürdistan’da parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasının gerektiği vurgulanan görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi’nde güvenlik ve istikrarın devamının önemine değinildi.

Kürdistan Parlamento seçimleri 25 Şubat'ta yapılması planlanıyor. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tüm siyasi partilere parlamento seçimlerinin zamanında yapılması için seçim sürecine destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli