Barzani ile Reşid: Erbil ile Bağdat arasında çözüm çabaları sürmeli

11-05-2024
Etiketler Latif Reşid Irak Neçirvan Barzani Erbil Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile bir araya geldi. İkili, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğine vurgula yaptı.

Cumhurbaşkanı Latif Cemal Reşid, siyasi durum ile yerel ve bölgesel gelişmeleri görüşmek üzere bugün başkent Erbil'e geldi.

Reşid, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti üst düzey yetkilileri tarafından havaalanında karşılandı.

Ardından iki lider baş başa görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Irak ve bölgedeki genel durumun ele alındığı görüşmede, güvenlik ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Reşid, federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve sorunların çözülmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Reşid ayrıca, Kürdistan Bölgesi'ndeki çiftçilerin Irak hükümetiyle yaşadıkları sorunlarının çözümü için çalışacağını dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani ise barış ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların aşılmasına yönelik çabaların önemine dikkati çekti.

Barzani, İran’a yaptığı son ziyaret ve Irak ile Kürdistan Bölgesi'nin İran'la ilişkileri hakkında da Cumhurbaşkanı Reşid’e bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkeler, bölge ve dünya ülkeleriyle ilişkileri ele alındı.

Başkent Erbil’de 12-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında kuraklık ve iklim değişikliğinin Irak'ın siyaseti, ekonomisi ve demografisi üzerindeki etkisi üzerine bir konferans düzenlenecek.

Kürdistan Üniversitesi ve Rotana Otel'de düzenlenecek olan konferansın medya sponsorluğunu ize Rûdaw Medya Grubu üstleniyor.

Rûdaw’a konuşan Irak Cumhurbaşkanlığı İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Genel Müdürü Hewrê Tofiq, Cumhurbaşkanı Reşid’in Erbil ziyareti sırasında bu konferansa katılacağını bir konuşma yapacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli