İran'da bıçaklanan Duhoklu üniversite öğrencisi yaşamını yitirdi

08-11-2022
Etiketler Ahvaz İran Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –İran’ın Ahvaz kentinde bıçaklı saldırıda yaralanan Duhoklu  üniversite öğrencisi Beşar Fayik isimli öğrenci yaşamını yitirdi. Beşar’ın babası oğlunun naaşının memleketine getirilmesi için hükümetten yardım istedi.

21  yaşındaki Beşar Fayik, Huzistan Vilayeti’nin merkezi Ahvaz’da tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisiydi. Fayik 3 Kasım’da üniversite binasının yakınındaki parkta 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan genç 5 gündür yoğun bakımdaydı.

Rûdaw’a konuşan Beşar’ın babası Fayik Ahmed oğlunun hastanede yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu ve 4 ameliyat geçirmesine rağmen bu sabah saat 06:00 sularında hayatını kaybettiğini söyledi.

Acılı baba oğlunun okulunu okumak dışında hiçbir olaya karışmadığını, gösterilerde yer almadığını ve kimse ile bir sorunun olmadığını sözlerine ekledi. Fayik Ahmed, oğlunun naaşının Duhok’a getirilmesi için Kürdistan Bölgesi hükümetinden yardım istedi.

Beşar Fayik, Duhok’un Berdereş ilçesinde ailesi ile birlikte yaşıyordu. Fayik iki yıl önce Ahvaz’da tıp fakültesini kazanmıştı.

3 Kasım’da üniversite yakınındaki bir parkta Beşar Fayik'in yolunu kesen 4 kişi, 7 yerinden bıçakladıktan sonra üzerindeki paraları ve telefonunu alarak olay yerinden kaçmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli