Kêste köyü TSK’nin hava bombardımanı nedeniyle boşaltıldı

05-05-2021
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Türkiye Kanimasi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Amedi'nin Kanimasi nahiyesine bağlı Kêste köyü, Türkiye'nin hava bombardımanı nedeniyle boşaltıldı.

Rûdaw Duhok Ofisi Sorumlusu Nasır Ali'nin aktardığı bilgiye göre, akşam saatlerinde Kêste köyüne düzenlenen hava bombardımanı nedeniyle köy sakinleri evlerini terk etti.

Rûdaw'a konuşan köy sakinlerinden Zeki Kêsteyî, bombardımanlar nedeniyle evlerini olduğu gibi terk ettiklerini ve çatışmalar sona ermeden geri dönmeyeceklerini söyledi.

Nasır Ali'nin aktardığına göre, bir grup PKK’linin köy içerisinden ateş açması üzerine Türk savaş uçakları köyü ve çevresini bombaladı.

Irak sınır muhafızlarından bir grup da Türk ordusunun ilerleyişine karşı Kanimasi’de 4 güvenlik kontrol noktası oluşturdu. Söz konusu kontrol noktaları yeni kurulan TSK askeri üslerinin karşısına kuruldu.

Rûdaw’a konuşan Kanimasi nahiyesi Müdürü Serbest Sabri çatışmalar nedeniyle ormanlık alanlarda sık sık yangın çıktığını, bombardıman nedeniyle büyük maddi zararın oluştuğunu aktardı. Serbest Sabri ayrıca arıcılık yapan üreticilerin etkilendiğini ve arıların zarar gördüğünü kaydetti.

Sabri şöyle devam etti:

“Birkaç günlük bombardımanın sonucunda 1.600 dönüm arazi yakıldı, bölge halkı bağ bahçelerine, tarlalarına gidip sulama yapamıyor. Bu nedenden dolayı da Bahçeler kuruyor ve büyük bir zarar görüyor.”

Türk ordusu 23 Nisan'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Avaşin-Basyan bölgelerine kara ve hava operasyonu başlatmıştı.

Metina PKK için stratejik bir önem taşıyor, Türkiye burada bir askeri üs kurmayı planlıyor. Eğer Metina’da kontrol TSK’ye geçerse PKK’nin Kuzey, Güney ve Rojava ile bağlantısı kesilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli