SÜLEYMANİYE -Okulda zehirlenen öğrenci hayatını kaybetti, 7'si hastaneye kaldırıldı

04-02-2024
Etiketler Süleymaniye Gaz zehirlenmesi İlk öğretim okulu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymani'nin Çeqlawa köyündeki bir okulda 8 öğrenci nefes darlığı şikayeti ile hastaneye kaldırılırken bir öğrenci yaşamını yitirdi. Süleymaniye Acil Servis Müdürlüğü, olayın soba gazından kaynaklanmış olabileceğini belirtirken, Milli Eğitim Müdürü ise adli raporu sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Acil Durum Müdürü Saman Nadir, Çeqlawa köyündeki bir ilk öğretim okulunda Lewend isimli 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisinin hayatını kaybettiğini, aynı sınıftaki 7 öğrencinin ise nefes darlığı şikayeti ile hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Olayın sobadan sızan zehirli gazdan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 

Öğrencinin ölümünden öğretmenin ihmali olup olmadığı yönünde değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu belirten Nadir, "Bu konupolisin işi, otopsi raporu ve soruşturmada ortaya çıkacak sonuçlar doğrultusunda netleşecek" dedi.

Ancak Doğu Süleymaniye Eğitim Müdürü Tırifa Abdullah ise olay hakkında farklı bir açıklama yaptı. Abdullah, "Çocuk sınıfta aniden fenalaşarak sırasından yere düşüyor. Arkadaşları öğretmenlerini haberdar edince çocuğu idareye götürüyorlar. iki kez öksürdükten sonra ağzından köpükler çıkıyor ve aniden yaşamını yitiriyor” dedi.  

Tırifa Abdullah, olayın teneffüs arasında meydana geldiğini, çocuğun ölümünün neyden kaynaklandığını bilmediklerini ve adli soruşturmayı beklediklerini söyledi. 

Hayatını kaybeden 12 yaşındaki Lewend Karwan 6. sınıf öğrencisiydi.

Çocuğun babası Karwan Ali Rûdaw’a yaotığı açıklamada, sabah çocuğunu kahvaltından sonra okula bıraktığını, saatler sonra okuldan gelen bir telefonla hastaneye kaldırıldığını öğrendiğini söyledi. Karwan Ali, hastaneye ulaştığında ise çocuğunun yaşamını yitirmiş olduğunu ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumunun otopsi raporunu beklediğini dile getirdi.

Rûdaw Lewend’in ilk müdahalesinin yapıldığı özel hastane yönetimi ile iletişime geçmek istedi ancak, hastane yönetimi herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli