AA: MİT'in Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda PKK üyesi yaşamını yitirdi

06-03-2024
Etiketler Süleymaniye Kelar Hüsnü Kümek PKK SİHA MİT
A+ A-

Haber Merkezi – Anadolu Ajansı, Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda "Şevger Azad" kod isimli Hüsnü Kümek'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

AA’nın bildirdiğine göre Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), Kelar ilçesinde düzenlediği nokta operasyonunda “PKK’nin Süleymaniye sorumlularından” olduğu ileri sürülen  Hüsnü Kümek yaşamını yitirdi.

Haberde üst düzey PKK’li yöneticilerin “kurye” ve “korumalığı”nı yaptığı kaydedilen "Şevger Azad" ve "Aras" kod adlı Hüsnü Kümek'in Süleymaniye ve Kelar'da PKK çalışmaları yürüttüğü belirtildi.

Kümek'in PKK'ye 1999'da katıldığı belirtilen haberde operasyonun zamanı konusunda ayrıntı verilmedi.

1 Mart’ta Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde Özgürlük Hareketi’nce (Tevgera Azadi) kullanılan bir bina SİHA tarafından bombalanmış bir kişi yaşamını yitirmişti.

KCK tarafından yapılan açıklamada saldırıda Şevger kod isimli üyelerinin hayatını kaybettiği belirtilmiş ancak kimlik bilgileri hakkında ayrıntıya girilmemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.