Başkan Neçirvan Barzani, Yekgırtu lideri ile görüştü

03-12-2019
Rûdaw
Başkan Neçirvan Barzani ile Yekgırtu lideri Bahaeddin
Başkan Neçirvan Barzani ile Yekgırtu lideri Bahaeddin
Etiketler Neçirvan Barzani Yekgırtu Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler arasında ortak tavır ve birlik sağlanması amacıyla  liderlerle görüşmelerine devam ediyor.

Barzani bu kapsamda bugün de başkent Erbil’de Yekgirtu lideri Selahaddin Bahaeddin’i ziyaret etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede bölgede ve özellikle de Irak’ta yaşanan olaylar, bu durumun Kürdistan Bölgesi’ne etkisi, Kürdistani tarafların bu süreçte sağlayacağı birlik ve beraberliğin önemi gibi konular ele alındı.  

Görüşmede Barzani, Irak ve bölgedeki gelişmeler karşısında Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi tarafların ortak görüş ve tavra sahip olmaları amacıyla gösterdikleri çabaya değinerek, Kürdistani partilerin Irak Parlamentosu’nda ittifak halinde hareket etmesi için çalışacaklarını söyledi.

Yekgırtı Lideri Selahaddin Bahaeddin de Neçirvan Barzani’nin çabalarına değer verdiklerini ve destek olacaklarını vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani daha önce de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) ve İslami Topluluk Partisi (Komel) ldierleri ile bir araya gelmişti.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli