Koalisyon Sözcüsünden Kürt kadın savaşçılara Kürtçe mesaj

03-11-2019
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, kadın Peşmerge ve Kadın Koruma Birliği (YPJ) savaşçılarının fotoğraflarını paylaşarak Kürtçe mesaj yayımladı.

Myles Caggins, Twitter hesabında IŞİD’le mücadelede etkin role sahip olan Peşmerge ve Rojava’da mücadele eden YPJ’li kadınların fotoğraflarıyla Kürtçe mesaja yer verdi.

Caggins, Kürtçenin Sorani ve Kurmanci lehçeleriyle yayımladığı mesajda, “Kadınlar, IŞİD'e karşı mücadeleye ilk günden beri cephede yerlerini aldı. Çeşitlilik bizi daha güçlü kılar. Kadın, barış ve güvenlik!” ifadelerini kullandı. 

Myles Caggins, Kurmanci yaptığı paylaşımın “#TwitterKurds #SDF” etiketiyle, Sorani lehçesiyle yazdığı mesajı da #peshmerga etiketiyle yaptı.

Albay Myles Caggins, bir başka twittinde de İngilizce ve Arapça mesaj yazarak, koalisyon ve Iraklı kadın askerlerinde fotoğraflarına yer verdi.

DSG Sözcüsü Mustafa Bali de Twitter hesabında Myles Caggins’e verdiği yanıtta, “Görülen o ki sayın Caggins Kürtçe’yi öğreniyor. Mutluyuz ve gerek IŞİD’le mücadelede, gerekse Kürtçe’nin öğretmek için gereken yardımları yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Koalisyon Sözcüsü Caggins, 25 Ekim’de başkent Erbil’de düzenlediği basın toplantısında, Kürdistan Bölgesi’nde 25 koalisyon üyesi IŞİD’le savaşta mücadele ettiğini belirterek, “Koalisyon Kürdistan Bölgesi’nde Peşmergenin aynı çatı altında toplanması ve güçlenmesi için çalışmayı sürdürecek. Peşmergenin IŞİD’i karada yenilgiye uğratmasında öncelikli role sahip oldu. Tarihte bunu gösterdi” diye konuşmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli