İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto Erbil’de

02-05-2023
Etiketler İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle bir dizi temasta bulunmak üzere başkent Erbil’e geldi.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanı Rêber Ahmed tarafından karşılandı.

Temaslarına yarın başlayacak olan Crosetto, akşam yemeğini ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ndeki askerleriyle yiyecek.

Kürdistan Bölgesi’nin İtalya Temsilcisi Rêzan Qadir, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Crosetto’nun yarın Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşeceğini belirtti.

Guido Crosetto, bugün, Bağdat temasları kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi ile görüştü.

Bu ziyaret, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto’nun Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliğine sahip.

Öte yandan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 23 Aralık 2022’de Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmiş ve başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin resmi daveti üzerine 12 Nisan’da İtalya’yı ziyaret etmişti.

Kürdistan Bölgesi ile İtalya arasında güçlü siyasi ilişkiler mevcut.

2014’ten bu yana IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un içerisinde yer alan İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta 900 askeri bulunuyor.

İtalya ayrıca şu ana kadar 58 bin Peşmerge ile Irak güvenlik gücünü eğitti, Irak'a bugüne kadar 430 milyon dolar mali yardım ve kredi desteği sağladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli