Fotoğraf galerisi

01-06-2023
18 Photos
Bilind T.Abdullah

Rûdaw – Başkent Erbil'de bir spor okulu, kadınlar, kızlar ve çocuklar için özel tenis kursu açtı. Kursun ilk gününde farklı yaşlarda 30'dan fazla kişi kayıt yaptırdı. 18 yaş üstü 8 öğrenciden 7’si kadındı.

Erbil’deki tenis kursuna kayıt yaptıranlar haftada 3 kez 3’er saat antrenman yapacak.

Rûdaw’a konuşan Irak tenis milli takımının teknik direktörü Nasır Abdulrezzak, "Bugün Erbil'de kadınların tenise ilgi gösterdiklerini görmek beni mutlu etti. Bu okulun temel amacı uluslararası bir spor olan tenisi yeni nesillere tanıtmak ve alıştırmak” dedi.

Abdulrezzak, “Erbil'de az sayıda tenis kortu var ama buna rağmen parklar, insanların bu oyunu daha çok görmesi ve daha fazla ilgi çekmesi için uygun" diye konuştu.

Irak milli takımında forma giyen ikisi kadın, ikisi erkek dört profesyonel antrenöre sahip olduklarını belirten Abdulrezzak, önümüzdeki yıllarda Erbil'i Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta örnek şehir haline getirmek istediklerini söyledi.

Kursa adını yazdıran 33 yaşındaki İngilizce öğreteni Tiba Muhammed, "Bu oyunu uzun zamandır öğrenmek istiyordum ama öğretecek ve oynayacak yer yoktu. Şimdi hayalimizi gerçekleştirmeye geldik" dedi.

Tiba Muhammed, “Geçmişte toplumumuzda kadınların bir spor dalında yer alması veya yarışması garipseniyordu ama bugün kadınları her sporda görüyoruz” diye ekledi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde ilk defa 2022 yılında 12 takımın katıldığı bir tenis ligi organizasyonu düzenlendi. Bu turnuvada Erbilli tenisçiler üçüncü oldu.

Foto muhabir: Bilind T. Abdullah / Rûdaw