Alman rahip Ezidi Kürtlere 2015 yılından beri yardım ediyor

02-01-2020
Rûdaw
Etiketler Almanya Kürdistan Ezidi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Alman rahip Ighard Wayisnberger, Kürdistan Bölgesi’nde Ezidi Kürtler’in kaldığı kampları ziyaret ederek, yardım dağıtıyor.

70 yaşındaki Alman rahip Ighard Wayisnberger, 40 yıldır Almanya’nın Frieburg kentinde görev yapıyor.

2015 yılında IŞİD’in Şengal’e saldırmasının ardından Kürdistan Bölgesi’ne gelerek göçmen kamplarını ziyaret eden Wayisnberger, 4 yıldır göçmenlere yardım için Kürdistan’a geliyor.

Rûdaw’a konuşan Ighard Wayisnberger, 2015 yılında basından Ezidilerin yaşadığı dramı öğrendiğini belirterek, “Haberleri okuduktan sonra göçmenlere yardım etme kararı aldım” dedi.

Duhok’taki Çemişko Kampı’nda 26 bin göçmen yaşıyor.

Rahip Wayisnberger, kamptaki göçmenleri ziyaret ettiğini belirterek, “Şimdiye kadar Kürdistan Bölgesi’ndeki 2 bin çocuğun tedavisi için 100 bin euro yardım ettik” diye konuştu.

Ighard Wayisnberger, “Halka yardım ediyoruz. Yerlerinde ziyaret ettiğimiz insanların yardıma ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bende onlara yardım edebilirim. İşimi yapıyorum. Önümde uzun bir süre var ve birçok kişiyi de tanıyorum. Kürdistan hakkında onlarla konuşuyorum ve onlar da yardım etmemizi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Rûdaw’a konuşan Ezidi Kürt’ü Nifya Hasan, “Çocuğum küçük ve hasta, iki amelyat olması gerekiyor. Boğazında sorun var ve bize yardım edilmesini istiyoruz” dedi.

Hasta bir çocuk ise, “(Ighard Wayisnberger) Bize yardım ediyor. Bize birşeyler getiriyor” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli