Turizm Kurulu: Yılbaşında 300 bin turist Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etti

01-01-2022
Etiketler Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu Turist Emel Celal
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu, yeni yıl kutlamaları için yaklaşık 300 bin turistin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ettiğini söyledi.

Rûdaw Radyo yayınına katılan Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu Başkanı Emel Celal, "2021 yılının son 10 gününde Kürdistan Bölgesi'ne çok sayıda turist geldi. Kesin bir istatistiğe sahip değiliz ancak yılbaşı kutlamaları için 300 binden fazla turist geldiğini tahmin ediyoruz” dedi.

Kış sezonunda daha fazla turist çekmek için bir dizi etkinlik düzenlemeyi planladıklarını belirten Emel Celal, “Geçen yıl Duhok’ta Gare Dağı yakınlarında kar festivali düzenlemeyi düşünüyorduk anacak olmadı. Ancak bu yıl bir firma ile görtüştük, Soran ve Pencwin’I de kapsayacak şekilde bir organizasyon düzenlemeyi düşünüyoruz” diye belirtti.

Kürdistan Bölgesi'nin doğal güzelliklerine dikkat çeken Celal, doğası nedeniyle fazla turist çekebileceklerini söyledi.

Celal, “Farklı etkinliklerle turistlerin dikkatini çekmek istiyoruz. Turistler için daha büyük yerleşim yerleri inşa etmek, yüksek yerlerde teleferik gibi inşa etmek istiyoruz. Ayrıca turistlere ziyaret ettikleri yerleri tanıtan bir bilgi merkezi de oluşturmak istiyoruz” dedi.  

Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden turistlerin büyük çoğunluğunu Iraklılar oluşturuyor. Ancak Rojhılat, İran, Rojava, Türkiye ve diğer Arap ülkelerinde de gelen turistler var.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli