Kürdistan Bölgesi'nin tatil beldeleri on binlerce turisti ağırlıyor

17-06-2024
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Tatil Turist Kurban Bayramı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kurban Bayramı’nın birinci gününden bu yana Kürdistan Bölgesi'ndeki turistik mekan ve alanları on binlerce turist ziyaret ederken, önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı tatilinin devam etmesi nedeniyle bu sayının daha da artması bekleniyor.

Süleymaniye Turizm Müdürlüğü Sözcüsü Aram Şıwani Rûdaw'a yaptığı açıklamada, bayramın birinci gününde kenti yaklaşık 75 bin turistin ziyaret ettiğini, bunların bir kısmının daha sonra Halepçe’ye geçtiğini söyledi.

Halepçe’nin Hewraman bölgesi, her yıl yüzbinlerce turistin ağırlandığı popüler bir turizm merkezi.

“Dün 15.000 civarında turist ağırladık. Rakamlar umut verici, ziyaretçileri ağırlamak için tüm hazırlıklar yapıldı” diyen Halepçe Turizm Müdürlüğü Medya ve İletişim Başkanı Hawraman Celal, önümüzdeki günlerde daha fazla turist beklediklerini ifade etti.

Soran Turizm Müdürlüğü Başkanı Faysal Sadik’a göre de son iki gün içinde Soran İdaresi’ndeki tatil yerlerini 20 bin ile 25 bin arasında turist ziyaret etti.

Erbil ve Duhok illerine gelen ziyaretçi sayılarına ilişkin ise henüz resmi bir veri bulunmuyor.

Dün başlayan ve dört gün sürecek olan Kurban Bayramı Müslümanların iki ana bayramından biri.

Irak geneline göre nispeten ılıman sıcaklığı ve muazzam doğasıyla Kürdistan Bölgesi’nde turizm son yıllarda hızla gelişiyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, nisan ayında yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda Kürdistan Bölgesi'ni 200 bin turistin, yılın ilk 4 ayında ise yaklaşık 1,7 milyon turistin ziyaret ettiğini bildirdi.

Hükümet, 2030 yılına kadar yılda 20 milyon turist çekmeyi planlıyor. 2023 yılında Kürdistan Bölgesi'ni 7,2 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli