80. Venedik Film Festivali başladı

30-08-2023
Etiketler Venedik Uluslararası Film Festivali
A+ A-

Haber Merkezi – Dünyanın en eski film festivali olan Uluslararası Venedik Film Festivali'nin 80’incisi bugün başlıyor.

Hollywood aktörleri ve senaristlerinin grevi bazı film, televizyon ödül törenlerini geciktirdi ancak dünyanın en eski film festivali olan İtalya'daki Venedik Film Festivali'ni etkilemedi.

Festival 30 Ağustos-9 Eylül  tarihleri arasında gerçekleşiyor. 10 gün devam edecek  80. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yalnızca dört Holywood filmi yarışıyor.

Başkanlığını "La La Land" filminin ödüllü yönetmeni Damien Chazelle'in üstlendiği jüride, Saleh Bakri, Jane Campion, Mia Hansen-Løve, Gabriele Mainetti, Martin McDonagh, Santiago Mitre,  geçen yılın Altın Aslan Ödülü sahibi Laura Laura Poitras ve Shu Qi gibi ünlü isimler yer alıyor.

Festivalde bu yıl merakla beklenen pek çok yapım bulunuyor.

Festivalin açılış filmi Edoardo De Angelis imzalı "Comandante" olacak.

Bu yılki festivalde Bradley Cooper'ın 'Maestro'su, Michael Mann'ın 'Ferrari'si, David Fencher'ın 'The Killer'ı ve Eva DuVernay'in 'Origin'i yarışıyor.

Yarışma dışında iki tanınmış Holywood yönetmeninin, 'Coup de Chance' filmiyle Woody Allen'ın ve 'The Palace' filmiyle Roman Polanski'nin filmleri yer alıyor.

Türkiye’den ise Selman Nacar’ın ikinci uzun metrajlı filmi "Tereddüt Çizgisi" 80. Venedik Film Festivali’nin resmi yarışma seçkisi olan Orizzonti Bölümü’ne kabul edildi.

Nehir Tuna’nın ilk uzun metrajlı "Yurt" filmi de Venedik Film Festivali’nde yarışacak filmler arasında yer alıyor.

"Call Me Your Name", "Suspiria ve "Bones and All" filmlerinin ödüllü yönetmeni Luca Guadagnino imzalı "Challengers" filminin festivalin açılışını yapacağı duyurulmuştu. Hollywood'da hem senaristlerin hem de oyuncuların aynı anda grevde olması nedeniyle film, festival programından çıkarıldı.

Bu yıl  91. yılını kutlayan festivalde sinema film gösterimlerinin yanı sıra müzik, sanat, dans ve tiyatro etkinlikleri de yer alacak.

Venedik Uluslararası Film Festivali, İtalya'nın Venedik şehrinde her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivali. Dünyanın en eski film festivali ve dünya çapındaki en büyük beş uluslararası film festivalinden biri olan Venedik Uluslararası Film Festivali 1932'de başladı.

Festival her yıl Ağustos sonu veya Eylül başında Lido adasında düzenleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli