‘Saddam Hüseyin'i Saklamak’ ilk kez Amsterdam’da gösterilecek

11-10-2023
Etiketler Saddam Hüseyin’i Saklamak Belgesel Film Rûdaw Medya Grubu Halkawt Mustafa IDFA Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Yönetmen Halkawt Mustafa’nın hazırladığı “Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgesel film prömiyerini Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde (IDFA) yapacak.

Dünyanın en büyük belgesel film festivallerinden biri olan Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali (IDFA) her yıl kasım ayında Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı belgesel film hayranları için bir cennete dönüştürüyor.

Bu yılki festivalde Rûdaw Medya Grubu’nun da yapım ortaklarından biri olduğu yönetmen Halkawt Mustafa’nın hazırladığı “Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgeselde ilk kez gösterilecek.

“Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgesel film, 2003 yılında ABD’nin Irak’a müdahalesinin ardından yaklaşık 150 bin Amerikan askerinin peşinde olduğu Irak’ın devrik diktatörü Sadam Hüseyin’i 235 gün boyunca saklayan Ala Namık’ın hikayesini anlatıyor.

Filmin yönetmeni Halkawt Mustafa, başarısı nedeniyle Norveç Kültür Bakanlığı tarafından tebrik edildi. Bakanlık, Norveç-Irak ortak yapımı filmin uluslararası alanda çok ses getirecek bir yapım olacağını vurguladı.

Yönetmen Mustafa da filmin ilk kez Amsterdam’da gösterime gireceği için mutlu olduğunu söyledi.

Film 13 Kasım’da Amsterdam saatiyle 11:45 ve 20:45’te gösterilecek. Film ayrıca 15, 16 ve 18 Kasım günleri de takrar izleyici ile buluşacak.

1988'den bu yana düzenlenen dünyanın en büyük belgesel festivali olan IDFA'da konferanslar, atölye çalışmaları ve dünya çapındaki hayata dair hikayeler anlatan 300'ün üzerinde film yer alıyor.

Bu yılki festival 8 Kasım’da başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli