Doğubayazıtlı çocuklar İshak Paşa Sarayı’nda Ahmet Güneştekin’in resim atölyesine katıldı

10-07-2021
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi -Sanatçı Ahmet Güneştekin, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nda Doğubayazıtlı çocuklarla bir araya geldi. Söz konusu buluşma iş insanı Hikmet Eraslan’ın girişimiyle düzenlenen sergi vesilesiyle gerçekleşti.

Ağrılı iş insanı Hikmet Eraslan, İtalyan ressamların eserlerinden oluşan koleksiyonunu doğduğu topraklara, Doğubayazıt’a taşıdı. Ve 17. yüzyıldan kalma eşsiz İshak Paşa Sarayı’nda “İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta” sergisinin açılışına öncülük etti.

İshak Paşa Sarayı’nın tarihi dokusuna zarar vermeden özel olarak düzenlenen alanlarda bir ay süreyle açık kalacak olan sergi 3 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına ünlü ressam Ahmet Güneştekin de katıldı. Güneştekin burada İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Projesi etkinlikleri kapsamında Doğubeyazıt'ın köylerinden gelen çocuklar için bir sanat atölyesi gerçekleştirdi.

Atölye hakkında konuşan Ahmet Güneştekin, 17 yıl önceden “Güneşin İzinde” belgeseli nedeniyle Doğubeyazıt'a geldiğini ve belgesel çekimi için Türkiye'nin neredeyse tamamını dolaştıklarını hatırlattı.

Güneştekin şimdi ise; “İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta”sergisi vesilesiyle İshak Paşa Sarayı'na geldiğini ve burada çocuklarla resim atölyesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Bu çocuklar ileride farklı alanlarda başarılı çocuklar olacaklar”  

TRT’ye konuşan Güneştekin, “Bugün tekrar burada bu anı yaşamak benim için çok önemli oldu” dedi.

Atölye sırasında yetenekli çocuklar gözlediğini ifade eden ünlü sanatçı, “Doğubayazıt bölgesi bir kültür hafızası içerisinde yer alıyor. Ağrı Dağı hemen yanı başımızda ve İshak Paşa Sarayı… İshak Paşa Sarayı benim Türkiye gezilerimde gördüğüm en önemli yapılardan bir tanesi. Burada bir sanat etkinliğinin olması çocuklar açısından son derece önemli. Çocuklar önce sergiyi gezdiler ardından o renklerden, o desenlerden ilham alarak burada bugün özgürce resim yapıyorlar. Tabii aralarında oldukça yetenekli olanları gözlemledim. Muhtemelen bu çocuklar ileride farklı alanlarda başarılı çocuklar olacaklar. Sanatçı seçecekler mi bilmiyorum ama belki aralarında bilim insanları çıkacak. Belki aralarından çok önemli modacılar çıkacak. Belki sanatçılar çıkacak, belki fikir insanlara çıkacak ama aralarında başarılı olabilecek çocuklar hissettim” diye konuştu.

Çocuklara resim defteri ve boya kalemlerinden oluşan birer set de hediye edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli