Kürt fotoğrafçı Süer, 2021’in en iyi tarih fotoğrafçıları arasında

09-12-2021
Rûdaw
Etiketler Tarih Fotoğraf Mehmet Masum Süer Kommagene Nemrut
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Kürt fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, uluslararası Yılın Tarihi Fotoğraf Yarışması’nda (Historic Photographer of the Year 2021) yılın en iyi 40 tarih fotoğrafçısının arasında yer aldı.

Süer, bu ödülü, Adıyaman’da Nemrut dağının başında 2 Kommagene kralının karlar içindeki fotoğrafıyla kazandı. Süer, 2017 yılında da Diyarbakır’dan 2 fotoğrafla yine bu yarışmada en iyi 40 fotoğrafın arasına girmişti.

Uluslararası fotoğrafçı Mehmet Masum Süer, bu yıl, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman ve Van ile Hasankeyf’ten 26 fotoğrafla yarışmaya katıldı.

Ancak, Adıyaman’da 2015 yılında Nemrut dağının tepesinde çektiği Kommagene kralları fotoğrafı jürinin ilgisini çekti ve finale kalarak en iyi 40 fotoğraf arasında yerini aldı.

İngiltere’de her yıl düzenlenen yarışmada bu yıl İngiliz fotoğrafçı Steve Liddiard, Galler’de çektiği tarihi deniz feneri fotoğrafıyla birincilik ödülünü kazandı. Dünyanın her yanından yüzlerce fotoğrafçının her yıl binlerce fotoğrafla katıldığı yarışmada finale kalan en iyi fotoğrafla kısa bir liste (Short list) oluşturuldu.

Yarışma, History Hit TV, Sky Hıstort Tv, İngiltere tarihi ve doğal değerleri koruma kurumu Trip Historic ile Tarih ve Güzel Sanatlar Fotoğrafçılığı Derneği tarafından düzenleniyor. Yarışmanın sonucunda ödül kazanan ve aralarında Mehmet Masum Süer’in Nemrut fotoğrafı da olmak üzere finale kalan 40 fotoğraf, başta CNN, BBC ve Sputnik gibi haber kuruluşları olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin medyasında yayınlandı. İngiltere, Türkiye ve İran medyası da yılın fotoğraflarına geniş yer verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Gergedan Mevsimi filminden bir kare

Rojhılatlı Kürt yönetmen BKM'ye açtığı davayı kazandı

"Gergedan Mevsimi" filminin yönetmeni ve hak sahibi Behman Qubadi (Bahman Ghobadi), filmi kendisinden izinsiz şekilde bir dijital yayın platformuna sattığı gerekçesiyle Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu BKM'ye açtığı davayı kazandı.