Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Erdoğan’ın fotoğrafını indirdiği için ifade verdi

10-06-2024
Rûdaw
Etiketler Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol Erdoğan Fotoğraf İfade
A+ A-

Haber Merkezi - Makam odasında asılı haldeki Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını indirdiği için hakkında soruşturma başlatılan Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, ifade verdi.

Mazbatasını aldıktan sonra belediyedeki makamına geçen DEM Partili Mümin Erol, makam odasında asılı bulunan Erdoğan’ın fotoğrafını indirmişti.

Bunun üzerine hakkında soruşturma açılan Mümin Erol, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret”ten başlatılan soruşturma çerçevesinde “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi.

Adliye çıkışı açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Yapılanların Tatvan Belediyesine kayyım atama girişimi olduğunu belirten Erol şunları söyledi:

“Tatvan Belediyesi’ne kayyum atamak için yaptığınız uğraşları görüyor ve biliyoruz. Yaptığımız davranışın yasada hiçbir yeri olmamasına rağmen, rakip bir siyasi partinin genel başkanının fotoğrafını makam odamda bulundurmak zorundaymışım gibi davrananlar, “Muz Cumhuriyetinde mi yaşıyorsunuz? Hukuk ilkelerine bağlı kalmak zorunda değil misiniz?” Tatvan Belediye Başkanından şüpheli sıfatıyla ifade alma peşinde olanlar, itibar suikastı yapanlar bu akıl sizi hiçbir yere götürmeyecektir. Bugün Tatvanlıların hizmetinde olması gereken eş başkanlar; sizlerin fantezi, anti demokratik, anti hukuki niyetleriniz nedeniyle adliyelerde ifade vermek zorunda kalıyor. Belediyelere kayyum atayınca çok mu iyi bir şey yapmış olacaksınız? Hukukun herkese lazım olduğunu hiç kimse unutmasın. Bu gidişatın tehlikeli, en nihayetinde devlet çökerten bir gidişat olduğunu kimse unutmasın. Herkes hukuk ve demokrasiye saygılı olmak zorundadır. Anayasaya saygı duymayıp, uymayanlar, kim olduğunuzu ve ne yapmak istediğinizi hakikaten artık anlamakta güçlük çekiyorum. Başka illerde MHP ve CHP’li başka partili belediyeler aynı şeyi yaptığında, zorunluluk olmadığı için fotoğrafı bulundurmuyorken neden bir soruşturma açılmıyor da sadece Tatvan’da bu soruşturma açılıyor. Şimdi ben suç mu işlemiş oluyorum? Eğer çok isteniyorsa yasasını çıkarın biz de asalım, yoksa bizi olmayan zorunluluklara uymak zorundaymışız durumunda bırakmayın. Tek amacınızın kayyum atamak olduğunu emin olun biliyoruz. Ama her şeye rağmen bizler kanunlara bağlı olmaya devam edeceğiz. Sizlere rağmen suç işlemeyeceğiz. Tatvanlılara hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli