14'üncü Contemporary İstanbul'a ilgi büyük

14-09-2019
Rawin Sterk
14. Contemporary İstanbul
14. Contemporary İstanbul
Etiketler Contemporary İstanbul Sergi Sanat
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını İstanbul'da sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefleyen 14'üncü Contemporary İstanbul’a (CI) katılımcılar büyük ilgi gösteriyor.

12 Eylül Perşembe günü başlayan 14'üncü Contemporary İstanbul, ilk günden bu yana ilgi görüyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarda bu yıl 23 ülkeden 74 galeri, 510 sanatçı ve bin 400'den fazla çağdaş sanat eseri yer alıyor.

Art‐O‐Rama ile Contemporary İstanbul'un CIF Dialogues kapsamında ilk defa yaptığı iş birliği ile "Akdeniz Ufukları" temalı konuşma serileri geçmişten geleceğe Akdenizlilik kavramını ele alıyor.

Rûdaw’a konuşan Art Direktör Mehmet Arif Erdem, “Tabiki Akdenizin merkezi İstanbul aslında. Bu anlamda Contemporary İstanbul çok önemli bir etkinlik. Bu serge bir anlamda Akdeniz’deki kültürler arasında bir köprü rolü görüyor. Bu yüzden bir çok ülkeden ilginç eserler bu sergide buluşuyor” dedi.

Diğer yandan bu yıl CIF Dialogues'da Akdenizlilik Kavramı üzerine konuşma programları gerçekleştirilecek. 

Olcay Art sahibi Bekir Olcay da “Şehirde çok büyük bir sinerji yarattığına inanıyorum. Aynı zamanda başka sanatsal faaliyetler de oluyor. Katılımcılar merak ettikleri sanatçıların eserlerini görme şansına, konferanslarla bilgi edinme imkanına sahip olabiliryor. Bence sanat adına bu çok önemli bir sinerji yaratıyor” diye konuştu.

Bu sene tarihlerinin 12-15 Eylül olarak belirlendiği Contemporary İstanbul'da ilk kez Viyanalı galerilerin bir araya getirildiği "Art From Vienna" seçkisi yer alacak.

Her gün 12:00 ile 20:00 saatleri arasında açık kalacak olan fuara bu yıl 100 bine yakın kişinin katılması ve binden fazla eserin satılması bekleniyor.

Art From Vienna seçkisinin yanı sıra fuara ilk kez katılacak yerli ve yabancı galerin isimleri ise şöyle:

"Barro, Arjantin, Berman Contemporary, Günet Afrika, Creve Coeur, Fransa, Double V, Fransa, E.A. Shared Space, Gürcistan, Ferda Art Platform, Türkiye; Foco Gallery, Portekiz, Gallerie Krizinger, Avusturya, Gallerie Kandlhofer, Avusturya, Tore Suessbier, Almanya, Galeri Diani, Türkiye, Georg Kargl Fine Arts, Avusturya, Gowan Contemporary, İsviçre, High Art, Fransa, JD Malat Gallery, İngiltere, LC Queisser, Gürcistan, Lovaas Projects, Almanya, Mobius Galery, Romanya; Pigment Gallery, İspanya, South Way Studio, Fransa, THK Gallery, Güney Afrika, Zawyeh Gallery. Filistin."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli