Suudi milyonerler ünlüleri görmek için özel şoförlük yapıyor

07-12-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali Suudi Arabistan Cidde
A+ A-

Peyam Serbest / Rûdaw

Cidde (Rûdaw) - Suudi Arabistan'ın en zengin iş insanlarından bazıları, Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'ne katılan ünlü yıldızları görebilmek için pahalı araçları ile onlara şoförlük yapıyor. Zenginler misafirlerini havaalanından alıp festivalin yapıldığı otele götürüyor ve ayrıca gezdiriyor.

Cidde'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali’ne dünyaca ünlü Johnny Depp, Will Smith, Sharon Stone, Sofia Vergara’nın yanı sıra Türk oyuncular Meryem Uzerli, Burak Özçivit, uluslararası yönetmen Fatih Akın, Arap dünyasından Nebile Ubeyd, Maya Diab, Qusay Huli, Hintli Raveer Singh gibi yıldızlar katıldı.

Festival, sadece katılımcılara değil, Suudi zenginlere de ünlüleri görme, onlarla tanışma fırsatı sundu.

Suudi iş insanı 40 yaşındaki İhab Ferid, bir şirket yöneticisi. Sırf ünlüleri görmek ve Suudi misafirperverliğini göstermek amacıyla festivaldeki oyuncuları gezdirmek için birkaç günlüğüne şirketinden izin almış.

Festivale katılan ünlülere şoförlük yapan Ihab Ferid, "Bunu yapmaktan keyif alıyorum. Bu benim için bir iş değil, bir zevk. Bunu her gün ünlüler için yapıyorum ve onlardan deneyimlerini öğreniyorum. Bu festivalde Mısırlı, Amerikalı, Brezilyalı ve Avustralyalı yıldızları, dünyanın her yerinden gelen yönetmenleri gördüm” dedi.

İhab gibi örneklere rastlamak mümkün. Asıl işi bilişim olan ancak aynı zamanda festivalde şoförlük de yapan 19 yaşındaki Settam Cemil de bunlardan biri.

Cemil bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu ve farklı milletlerden insanlarla tanışma ve onlarla fotoğraf çekme fırsatı bulduğunu söylüyor:

 "Bunun güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Oyuncuları görüyorum. Onları görmekten ve yanlarında olmaktan mutluyum. Will Smith'i gördüm, Amina Khalil'i gördüm, ünlü Suudi aktörleri gördüm, bu çok güzel, çok mutluyum” diye konuştu.

Festivale 2 binden fazla özel davetlinin yanı sıra 10 binden fazla kişi katıldı.

Aktör Hus Can da "Sürücüler bana nereli olduğumu, hangi filmde rol aldığımı soruyor. Dış görünüşümü farklı görüyorlar. Çok hoşuma gidiyor ve çok güzel şeyler görüyorum. İnsanlar çok misafirperver ve konuştuğunuz herkes gülümsüyor” dedi.

Festivale Kanada’dan konuk olarak katılan Kasya Karwan, "Burada her şey çok güzel, insanlar çok nazik ve sıcak. Burada herkesin ülkesini göstermek için elinden geleni yapması tuhaf bir şey” şeklinde konuştu.

Kızıldeniz’e kıyısı bulunan Cidde'deki festival 30 Kasım'da başladı. 9 Kasım'da sona erecek festival her gün yeni yıldızlar ve konuklara ev sahipliği yapıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli