Arap yıldızlar Kızıldeniz Film Festivalini yorumladı

07-12-2023
Etiketler 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali Suudi Arabistan Nour Al-Khadra Aida Al-Qusay
A+ A-

Cidde (Rûdaw) - Suudi Arabistan'ın yenilikçi adımlarının parçası olarak lanse edilen Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali, bu yıl üçüncü kez yapılıyor. Festivale katılan Arap yıldızlar, organizasyondan övgü dolu sözlerle bahsetti.

2019 yılından bu yana düzenlenen Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali, bu yıl da Hollywood’un ve podyumların ünlü isimlerini ağırlıyor.

Will Smith, Johnny Depp, Sharon Stone, Diane Kruger ve Michelle Williams, gibi yıldızlar Cidde kentinde düzenlenen festivalde boy gösterdi.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest, festivale katılan ünlü Arap oyunculara mikrofon uzattı.

Nour Al Khadra: Her zamankinden çok daha iyi

Suudi aktris Nour Al-Khadra bu yılki festivalin "her zamankinden çok daha iyi" olduğunu belirterek, Suudi yıldızların katılımından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Netflix'in "The Matchmaker" ve "HWJN" filmlerinde başrol oynayan oyuncu İngiltere’de yaşıyor.

Londra merkezli WeGeek'in kurucusu ve CEO'su ve Robonetica'nın kurucu ortağı olan Al-Khadra, yenilikçilik ve girişimcilik konusunda oldukça tutkulu.

Al*Khadra, son değişikliklerin ardından Suudi Arabistan'ı kültüre ve "film endüstrisine" daha fazla ilgi duyulduğundan "çok farklı" olarak nitelendirdi.

"Suudi Arabistan uluslararası film endüstrisi için bir merkez haline gelir mi?" sorusunu yanıtlayan Arap yıldız, "Bu çok iddialı olur. Bundan emin değilim ama Krallığın kendi sesini duyuracağı kesin” yorumunu yaptı.

Aida Al-Qusay: Geçen yıla göre daha iyi

Suud aktris Aida Al-Qusay da "festivalin bir önceki yıla göre daha iyi olduğunu" belirterek “Her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir organizasyon haline geliyor" dedi.

Suudi ünlü oyuncu Aida Al-Qusay, Suudi Arabistan'da film sektörünün hızla büyüdüğünü ve büyük bir geleceğin beklediğini söyledi.

Suudi yazar Usama Al-Muslim'in romanından uyarlanan fantastik dizi “Cadıların Yükselişi” adlı film ile ünlenen sanatçı, bu festivalde “Ben ve Ida Rose” ve “Güneşime” adlı iki fille yer aldığını belirtti.

3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali, 30 Kasım'da başladı. 2 bin davetli ve 10 binden fazla ziyaretçinin katıldığı festival 9 Aralık'a kadar devam edecek.

Rûdaw Medya Grubu’nun sponsoru olduğu, Kürt yönetmen Halkawt Mustafa’nın hazırladığı ve kez bir Arap ülkesinde gösterilen "Saddam Hüseyin'i Saklamak" adlı belgesel filmin yapımına da katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli