Abdullah Gül'den mazbata açıklaması

12-04-2019
Rûdaw
A+ A-
Haber Merkezi - Eski Cumhurbaşkanı ve AK Parti kurucularından Abdullah Gül, mazbata tartışmalarına ilişkin olarak, "Bize yapılanı güçlü olunca başkasına yapmamamız gerekiyor" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmemesine ilişkin Oda TV'ye konuşan Gül, "Bize yapılanı güçlü olunca başkasına yapmamamız gerekiyor" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi olmayan sonuçlarına göre İBB Başkanlığı'nı Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. İmamoğlu'nun mazbatasının verilmemesi ise Türkiye'nin ana gündemi oldu.

Abdullah Gül'ün, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la parti kuracağı öne sürülüyor. Bu konuya ilişkin  "Hakkınızda bu kadar yazılıyor, çiziliyor, hiç mi gaza gelmiyorsunuz?" şeklindeki soruya Gül, "Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldığım gün günlük siyasete girmeyeceğimi söylemiştim, aksi bir durum bize yakışmaz" diye cevap verdi.

İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, Türkiye'nin demokrasi gücünün büyük olduğunu vurgulayıp gelinen noktanın çok üzücü olduğunu ve vaktiyle kendilerine yapılan yanlışları, güçlü olunca başkalarına yapılmaması gerektiğini söyledi.

کۆمێنتەکان

وەک میوان کۆمێنتێك بنووسە یان وەرە ژوورەوە و هه‌موو خزمەتگوزارییەکان به‌كاربێنه‌

کۆمێنتێک دابنێ

داواکراوە
داواکراوە