ABD Türkiye-Suriye görüşmesinden memnun değil: Desteklemiyoruz

30-12-2022
Rûdaw
Etiketler Hulusi Akar Hakan Fidan Suriye Rusya ABD
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü Türkiye ve Suriye savunma bakanlarının Moskova’da önceki gün bir araya gelmesiyle ilgili, “Devletlere, Esat rejiminin son 10 yıl içinde Suriye halkına uyguladığı zulmü dikkatle değerlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ABD’nin Suriye politikasının değişmediğini belirten Sözcü, “Ülkelerin ilişkilerini geliştirmelerini ve zalim diktatör Beşar Esad’a eski gücünü kazandırmak için desteklerini ifade etmelerini desteklemediklerini” söyledi.

Adı açıklanmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir Sözcü VOA Türkçe’nin ilgili sorusunu yazılı olarak yanıtladı.

Türkiye, Suriye ve Rusya arasında üçlü görüşmelerin yapıldığına dair haberleri gördüklerini belirten Sözcü, “Devletleri, Esad rejiminin son on yılda Suriye halkına uyguladığı zulmü ve rejimin, Suriye halkının hayat kurtarıcı insani yardıma ve güvenliğe erişimini engellemeye devam etmesini dikkatle değerlendirmeye çağırıyoruz’’ dedi.

Açıklamada, ‘’Suriye halkı yaklaşık 12 yıldır süren savaşın acısını çekmeye devam ederken, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye'nin öncülüğünde siyasi bir çözüme yönelik desteğimiz sürüyor. Kalıcı bir siyasi çözümün ulaşılabilir olmasını sağlamak için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve BM ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Türkiye ile Suriye arasında 11 yıl sonra Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Moskova’da, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, İstihbarat Teşkilatı Başkanı Ali Memlük ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile üçlü toplantıda bir araya gelmişlerdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli