ABD yetkilisinden Rûdaw'a yanıt: Güçlerimizi korumak için gereken adımları atacağız

30-01-2024
Diyar Kurda
Etiketler ABD Irak Matthew Miller
A+ A-

Washington (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, “Güçlerimizi korumak için gereken adımları atacağız. Irak hükümetinin de ABD güçlerini hedef alanları yakalamak ve yargılamak için daha fazla çabalamaya çağırıyoruz” dedi.

Rûdaw’ın Washington temsilcisi Diyar Kurda’nin sorusunu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Orta Doğu’da ABD güçlerini korumaya yönelik gereken bütün adımların atılacağını söyledi.

Sözcüsü Matthew Miller, "Terör örgütlerinin açıklamalarına cevap vermeyeceğim. Daha önce de ifade ettiğim gibi, bölgedeki güçlerimize yönelik saldırılardan sorumlu bulduğumuz örgütleri sorumlu tutmaya devam edeceğiz” dedi.

ABD askerlerine yönelik saldırılardan dolayı Irak hükümetinin daha fazla adım atması gerektiğini ifade eden Miller, “Irak hükümetinden daha fazlasını yapmasını, güçlerimize yönelik saldırıların sorumlularını soruşturmasını, tutuklayıp adalete teslim etmesini istediğimizi defalarca belirttik” ifadelerini kullandı.

Gereken adımların atılması için Bağdat yönetimini beklemeyeceklerini belirten Miller, “Güçlerimizi savunmak için gereken adımları atacağız” diye konuştu.

Bugün (30 ocak 2024) İran destekli Ketaib Hizbullah milis grubu, ABD’ye yönelik saldırılarını askıya aldıklarını duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli