KARABAĞ SAVAŞI – Bakü’de 11 kayıp birden veren aileler var

26-09-2023
Şevket Herki
Etiketler Karabağ Azerbaycan Ermenistan Savaş Kayıp Bakü
A+ A-

Bakü (Rûdaw) - Azerbaycan ile Ermenistan arasında 30 yılı aşkın süredir devam eden savaş sonucunda her iki taraf da bugüne kadar binlerce insan kaybetti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de neredeyse herkes, ailesinden veya akrabalarından en az birini kaybetmiş durumda.

Refik Mikail de o insanlardan biri. Dedesi, amcası ve erkek kardeşi dahil olmak üzere ailesinden 11 kişiyi bu savaşlarda kaybetmiş.

Refik Mikail’in kendisi de Ermeni güçleri tarafından 45 gün boyunca esir tutulmuş ve müzakereler sonucunda serbest bırakılmış.

Mikail, "Ailemizde babam, erkek kardeşim ve babamın bir erkek kardeşi şehit oldu. Babam 48 yaşındaydı, ağabeyim ise 18 yaşında şehit oldu. Kardeşim şehit düştüğünde köyümüzde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 11 yakınımız şehit oldu. Babam, annem ve ben esir düştük. Annem Efkerov'daydı, biz de Hankendi'deydik. Bana ve babama çok işkence yaptılar” dedi.

Cebrail Geferov ise; Refik Mikail’in yeğeni. Oğlu İbrahim 5 aydır Karabağ'da savaşıyor. Cebrail oğlu ile gurur duyuyor ancak ailelerinden 12’inci kişiyi de kaybetmek istemiyorlar.

"Oğlumla ancak ayda bir kez konuşabiliyorum"

Cebrail Geferov, "Oğlum asker. Ben asker babasıyım, oğlum şu an cephede, savaşıyor. Allah oğlumu ve tüm ordumuzu korusun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Oğlumla ayda yalnızca bir kez konuşabiliyorum” diye konuştu.

Azerbaycan hükümeti çocukları çatışmalarda hayatını kaybeden ailelere kira yardımı yapıyor. Ayrıca bu ailelere aylık olarak maaş da ödeniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli