IŞİD’li saldırganların kulağının sorguda neden kesildiği belli oldu

26-03-2024
Etiketler IŞİD Saldırı Moskova Sorgu Kulak Kesik kulak Rusya
A+ A-

Haber Merkezi – Rusya’nın başkenti Moskova'da bir konser salunda bulunan insanlara silahla ateş açarak 137 kişiyi öldüren saldırganlardan birinin sorgu görüntülerinde kulağının kesik olduğu dikkat çekti.

Yakalanmalarının ardından sorguda darp edildikleri belli olan 4 saldırgandan birisinin kulağı da kalın bir bantla kaplı.

Rusya basını, sorgulama tekniği gereği saldırganın kulağının kesildiğini belirtirken, bu IŞİD açısından dini bir nedene dayandırıldı.

NTV’de yer alan habere göre saldırganın mahkemedeki sorgusu, tek kulağında kalın bir bant varken yapıldı.

Moskovsky Komsomolets gazetesine konuşan askeri uzman kulak kesmenin eski bir sorgu tekniği olduğunu belirterek, “Bu yöntemle birlikte suçlular hızlıca konuşturulur. Bunu yapması elbette kolay değil, özel bir eğitim almanız gerekiyor. Böyle durumlarda teröristlere yönelik insan hakları daha önemsiz bir hal alıyor. IŞİD gibi terör grupları açısından farklı bir durum daha var. Radikal gruplar için kulak kesmenin anlamı çok büyük. Onlar için hem utanç verici hem de aşağılayıcı bir durum. Birçoğu kulakları kesildiği zaman 'Şehit' olmayacaklarına inanıyorlar. Dolayısıyla sembolik anlamı da bu” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli