Fuad Hüseyin: ABD askerlerinin çekilmesi için tartışılan 2 husus var

25-09-2024
Rûdaw
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurde'ye konuştu.
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurde'ye konuştu.
Etiketler Fuad Hüseyin Irak ABD Asker Geri çekilme BM
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin Irak'taki misyonunun sona erdirilmesiyle ilgili, "Tarafların üzerinde tartıştığı iki husus var” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79'uncu toplantısı New York'ta devam ediyor.

Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurde, birçok lider ve ülke temsilcisi ile görüştü.

Diyar Kurde’ye konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak ile ABD arasında Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin Irak'taki misyonunun sona erdirilmesine yönelik varılan anlaşma hakkında bilgi verdi.

Fuad Hüseyin, "ABD ile Koalisyon Güçleri’nin Irak'taki misyonu konusunda mutabakata varırsak ortak bir bildiri yayımlayacağız” dedi.

Bakan Hüseyin ayrıca "Tarafların üzerinde tartıştığı iki husus var” dedi.

Halen, Irak ve ABD arasında Koalisyon Güçleri’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki geleceği hakkında görüşmeler yapılıyor.

2014 yılı sonlarında Irak hükümetinin talebi üzerine Peşmerge Güçleri’ne ve Irak Güvenlik Güçleri’ne IŞİD ile mücadelede yardım etmek amacıyla ABD ve diğer ülke askerleri Kürdistan Bölgesi ve Irak'a geldi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde 2 bin 500'e yakın Amerikan askeri bulunuyor. Suriye ve Rojava’da ise 900 ABD askeri bulunuyor.

Irak-Türkiye ilişkilerine ilişkin de konuşan Fuad Hüseyin, Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.

Huseyin, BM toplantıları için New York'ta bulunan Irak heyetinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Hüseyin, görüşmenin içeriğine ilişkin, "Türkiye ile tüm sorunları tartışacağız, sorunlara diyalog yoluyla çözüm bulmaya çalışacağız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli