Moskova’da Latin Amerika Kültür Festivali düzenlendi

24-07-2023
Kamiz Şeddadi
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Moskova Rusya Latin Amerika Kültür Festivali Karayipler
A+ A-

Moskova (Rûdaw) – Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Latin Amerika ve Karayipler Kültür Festivali’nde sokak müzisyenleri kendi kültürlerine has giygilerini giyerek şarkılarını seslendirdi.

Moskova’nın en büyük parklarından birinde yapılan festivalde Çarro ve Sombrero adı verilen kıyafetleriyle festival konuklarını karşıladı.

Latin Amerika ülkeleri temsilcileri, gelen konuklara kültürlerini tanıttı.

Bolivya’dan festivale katılan Gabriel, “Burada Rusya’da kültürümü tanıttığım için çok mutluyum. Latin Amerika kültürlerinin çoğu birbirine benzerdir, ama ufak da olsa farklar da vardır. Her ülkenin vatandaşı duygularını farklı şekilde ifade eder. Örneğin biz Bolivyalılar çok keyifli insanlarızdır” ifadelerini kullandı.

Festival katılımcısı Kübalı Oslay ise “Bu, Küba purosu. Doğal tütünden yapılır ve dünyada çok meşhur. Bu tütün Pınar del Rio bölgesinden. Havana’daki fabrikada yapılıyor ve tüm dünyaya ihraç ediliyor” dedi.

Festivalde Latin Amerika’ya özgü lama ve alapakakirinelere ise büyük bir ilgi vardı. Festival kapsamında satılan çoğu hediyeler de bu hayvanların figürleri.

Kapoeira sporu eğitmeni Sergey Matrosov, “Ben Rus’um, Kapoeira benim hayatım. Afro-Brezilyan bir spor. Dans görünümünde bir dövüş sporu. Brezilya’da kölelik döneminde Afrikalıların şartları çok ağırdı. Köleler, özgürlük mücadelesine hazırlanmak için dans görünümü altında dövüş öğrenirdi. Dans ediyor gibi görünürlerdi ama kendilerini eğitirdi” dedi.

Festival, Moskova Belediyesi Kültür Departmanı inisiyatifiyle Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilikleri işbirliğinde yapıldı.

Festival çerçevesinde çok sayıda film gösterildi ve konser verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli