Peşmerge Güçleri Özel Kuvvetleri’den Paris’e ziyaret

23-12-2019
Rûdaw
Foto-Rûdaw
Foto-Rûdaw
Etiketler Peşmerge Fransa Mechul Asker Anıtı
A+ A-

Paris (Rûdaw) - Peşmerge Güçleri Zerevani Kuvvetleri (Özel Kuvvetler) Genel Komutanı Aziz Weysi başkanlığındaki heyet Fransa’nın başkenti Paris’e gitti.

Peşmerge Güçleri Zerevani Kuvvetleri’nden bir heyet Fransa’nın resmi daveti üzerine Paris’e ziyarette bulundu.

Aziz Weysi başkanlığındaki Peşmerge heyeti, Paris’te Champs-Élysées Caddesi’nde bulunan Meçhul Asker Anıtı'nda (Arc de Triomphe) düzenlenen törene katılarak çelenk bıraktı. Peşmerge Komutanları Kürdistan Bayraklı çelenkleri anıta bırakarak, saygı duruşunda bulundular. 

Paris’te, 1923’ten itiberen 1.Dünya Savaşı’nda yaşamını yitiren bir milyon 500 askere saygı amaçlı Meçhul Asker Anıtı'na meşale yakılıyor.

Söz konusu ziyarete ilişkin Rûdaw’a konuşan Generel Behçet Teymuz, Kürdistan dostu ülkelerden biri olan Fransa’nın IŞİD’le savaşta desteğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Peşmerge özellikle IŞİD ile savaşta dünya tarafından tanındı. Fransız askerlerine saygı amaçlı bu törende bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Rûdaw’a konuşan Aziz Weysi ise, “Fransa’nın daveti üzerine burada bulunuyoruz. Fransa ile tarihi dostane bir geçmişe sahibiz ve bu ziyaretimizle de Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi pekiştirildi” dedi.

Aziz Weysi,“IŞİD’le savaş süresince, sonrasında ve krizlerde de Fransa, Kürdistan Bölgesi’ne desteğini yenilemiştir. IŞİD ile savaşta Peşmerge’ye verdiği destekle örgütü ortadan kaldırmada önemli bir role sahiptir” diye konuştu.

Zerevani Genel Komutan ıWeysi başkanlığındaki heyette, Zerevani komutanları General Behçet Teymus, Behçet Xazi Batkeyi’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nin Paris Temsilcisi Ali Dolemeri yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli