YENİLENDİ - Rusya'da sinagog, kilise ve polis noktasına saldırı: Çok sayıda polis öldü

23-06-2024
Etiketler Rusya Sinagog Kilise Polis Saldırı Dağıstan
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya'nın Kafkasya bölgesindeki Dağıstan’ta düzenlenen silahlı saldırılarda bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı, saldırılarda 1 rahip ile 6 polisin öldürüldüğü, 12 polisin de yaralandığı bildirildi

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 18.00 sıralarında Dağıstan’ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu kişilerin Mahaçkale'deki polis noktasına, Derbent'teki iki kilise ve sinagoga saldırdığı bildirdi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Derbent'teki sinagogda yangın çıktığı görülüyor.

AFP’nin geçtiği habere göre de Ulusal Terörle Mücadele Dairesi ve polis, bugün silahlı kişilerin Dağıstan'da bir sinagog ve kiliselere saldırarak bir rahip ve altı polis memurunu öldürdüğünü bildirdi.

Saldırılar Dağıstan'ın en büyük kenti Mahaçkale ve kıyı kenti Derbent'te gerçekleşti.

Rusya Soruşturma Komitesi, "terör eylemleri" nedeniyle ceza soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bu akşam Derbent ve Mahaçkale şehirlerinde iki Ortodoks kilisesine, bir sinagoga ve bir polis kontrol noktasına silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Terör saldırıları sonucunda ilk bilgilere göre Rus Ortodoks Kilisesi'nden bir rahip ve polis memurları öldürüldü” dedi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gayana Gariyeva da RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, saldırılarda toplamda 6 polisin öldürüldüğünü, 12 polisin de yaralandığını söyledi.

Rahibin boğazı kesildi

Gariyeva, ajansa verdiği demeçte, Derbent'te 66 yaşındaki bir rahibin öldürüldüğünü de söyledi.

Rusya Yahudi Toplulukları Federasyonu Kamu Konseyi Başkanı Boruch Gorin, Telegram'da "Derbent'teki sinagog yanıyor. Yangını söndürmek mümkün olmadı. İki kişi öldü: Bir polis ve bir güvenlik görevlisi. Mahaçkale'deki sinagog da ateşe verildi ve yakıldı. Derbent'teki Ortodoks kilisesine düzenlenen saldırıda rahibin boğazı kesildi" dedi.

Dağıstan'ın lideri Sergei Melikov Telegram'da şunları yazdı:

"Bu akşam Derbent ve Mahaçkale'de bilinmeyen (saldırganlar) toplumdaki durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik girişimlerde bulundu. Dağıstanlı polis memurlarıyla karşı karşıya geldiler.”

Dağıstan, Rusya'nın Gürcistan ve Azerbaycan sınırındaki çoğunluğu Müslüman olan bir bölgesidir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli