İsveç Dışişleri Bakanlığı: Erbil saldırısı ile ilgili endişelerimizi İran elçiliğine bildirdik

22-01-2024
Etiketler İsveç İran Erbil Balistik Füze Saldırısı
A+ A-

Brüksel (Rûdaw) - İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İran’ın Erbil’e yönelik saldırısı ile ilgili endişelerini İran’ın Stockholm Büyükelçiliğine bildirdiklerini söyledi.

Tobias Billström, AB dışişleri bakanlarının Brüksel'de İsrailli ve Filistinli en üst düzey diplomatlarla gerçekleştireceği toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun başkent Erbil’i hedef alan balistik füze saldırılarına ilişkin Rûdaw muhabiri Zinar Şino’nun sorularını yanıtlayan Billström, bugünkü toplantının çok kritik bir döneme denk geldiğini hatırlattı.

Billström, “Orta Doğu’daki durumu ve özellikle de İsrail ile Hamas arasındaki savaş ve Kızıldeniz’deki durum oldukça hassas. Tüm bunlar bugün yapacağımız diyaloğun bir parçası” dedi.

İsveçli bakan, toplantıya Ürdün ve Mısır temsilcilerinin de katılacağını söyledi.

İran’ın Erbil’e yönelik saldırısına da değinen Bakan Billström, “İran’ın Erbil’e yönelik saldırısı ile ilgili endişelerimizi Stockholm Büyükelçiliğine bildirdik. Ayrıca İsveç vatandaşlarının İran tarafından tutukanması konusundaki endişelerimizi de dile getirdik. Bunlar birbirleri ile bağlantılı konular” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli