Trump, Neçirvan Barzani’ye ‘Kürdistan Başkanı’ diye hitap etti

22-01-2020
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Trump
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Trump
Etiketler Irak Adil Abdulmehdi Kürdistan Bölgesi Başkan Neçirvan Barzani Donlad Trump Davos
A+ A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump Davos’ta bir araya geldi. Görüşmede Trump Barzani'ye, "Kürdistan Başkanı" diye hitap etti.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50’inci Dünya Ekonomik Forumu’nun ikinci gününde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump İle görüştü.

Görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmelerin yanı sıra bölgede yaşana güncel gelişmeler ele alındı.

Toplantının basına açık bölümünde iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Neçirvan Barzani, “Davos’ta bir araya geldiğimiz bu vesile ile size teşekkür ederim. Biz önemli ortaklarız. Başkanlığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkürler, birlikte IŞİD’i yendik. Kürdistan halkı adına desteklerinizden dolayı size şükranlarımızı sunuyoruz “dedi.

Donald Trump ise, “Kürdistan Başkanı Barzani ile bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Biz uzun zamandır bir araya gelmeyi planlıyorduk. Birlikte iyi işlere imza attık” diye konuştu.

Rojava’daki ABD güçlerinin varlığına ilişkin de konuşan Trump, “ Suriye’nin sınır bölgelerinde varlığımız söz konusu, güvenli bölge olarak adlandırılan bölgede Türkiye ile çok iyi işler yaptık. Şahsen ben bu durumu önemli görüyorum. Biz bölgedeki petrolün güvenliğini gayet iyi koruyoruz” ifadesini kullandı.

Rojava’da tutuklu bulunan IŞİD mensuplarının durumuna da değerlendiren Trump, “Biz IŞİD hilafetini yüzde yüz yok ettik. Çok ilginç bir bölge” diye belirtti.

Öte yandan Amerikan Fox News televizyonu da Barzani-Trump görüşmesinde Neçirvan Barzani için “Kürdistan Başkanı” başlığını kullanmayı tercih etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli