ABD’li Konsolostan Neçirvan Barzani'ye veda ziyareti

13-08-2023
Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı
Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı
Etiketler Erven Hicks ABD Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki görev süresi dolan ABD'nin Erbil Başkonsolosu Irven Hicks’i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD’li diplomata Kürdistan Bölgesi'ndeki görev süresi boyunca iki taraf ilişkilerini ilerletme konusunda gösterdiği çabalar ve hizmetlerden dolayı Kürdistan Bölgesi adına şükranlarını ileten Barzani, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Irven Hicks de Kürdistan Bölgesi'nde görev yaptığı için duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Neçirvan Barzani'ye ve Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili taraflara yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Hicks ayrıca Kürdistan halkına başarılar diledi.

Irven Hicks, geçen yıl Ağustos ayında Robert Palladino'nun yerine Erbil Başkonsolosu olarak görevi devralmıştı.

13 Şubat 2023'te başkent Erbil'de Rûdaw Medya Grubu Merkez Ofisi’ne konuk olan Hicks, ilk röportajını da Rûdaw’dan Şaho Emin’e vermişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkı ile sadece “ortak” değil, aynı zamanda “dost” olduklarını vurgulayan Hicks, ABD'nin, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde kilit rol oynadığını, bu amaçla perde arkasında önemli işler yaptıklarını söyledi.

Hicks, ABD’li üst düzey yetkililerin Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyaretlerin iki taraf arasındaki ilişkilerin boyutunu gösterdiğine dikkati çekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli