İsrail’in ‘Barış Akademisyenleri’: 1300 akademisyenden Gazze için ortak bildiri

21-05-2024
Etiketler Gazze Barış Akademisyenleri İsrail
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail'de 1300 akademisyen, imzaladıkları ortak bildiride "kendini savunma hakkının, gerçekçi olmayan bir amaç ya da liderlerin siyasi olarak hayatta kalması için savaşı sürdürme hakkı sağlamadığını" belirtti.

Haaretz'in haberine göre, İsrail genelinden 1300 akademisyen, "savaşa devam etmenin faydasının açık biçimde belirsiz olduğunu" ifade eden bildiri yayımladı.

Savaşın "Gazze'deki sivillere feci zarara, açlığa ve altyapıda eşi görülmemiş yıkıma yol açtığına" işaret edilen bildiride, saldırıların "İsrail'de can kayıpları, binlerce kişinin akıl sağlığının bozulması, devasa ekonomik zarar ve hukukun çiğnenmesini beraberinde getirdiği" vurgulandı.

Akademisyenler, "Kendini savunma hakkı, gerçekçi olmayan amaç veya siyasi liderliğin hayatta kalması için bir savaş yürütme hakkı vermez." ifadelerini kullandı.

İsrail'de Gazze'ye 7 Ekim'de başlatılan saldırıların 7 aydan uzun sürmesinin ardından bazı sanatçı, akademisyen ve farklı meslek gruplarından savaşın sonlandırılması için çağrılar yapılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli