BM: Yardım tırları en hızlı şekilde Gazze'ye hareket etmeli

20-10-2023
Rûdaw
Etiketler António Guterres BM İsrail Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, abluka altındaki Gazze'nin dünyaya açılan tek noktası olan ve İsrail tarafından bombalanan Refah Sınır Kapısı'na giderek, "Yardım tırları en hızlı şekilde Gazze'ye hareket etmeli, her gün anlamlı sayıda kamyonun bölgeye girmesine ihtiyaç var" dedi.

Gazze'nin Mısır'dan dünyaya açılan tek noktası olan Refah Sınır Kapısı, günlerdir İsrail tarafından bombalanıyor. Abluka altına alınan Gazze'ye buradan yardım malzemeleri sokulmasına müsaade edilmezken, bugün sınır kapısına giden BM Genel Sekreteri Guterres "Sınırdan her gün anlamlı sayıda yardım gitmeli" ifadelerini kullandı.

António Guterres, Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında yaptığı konuşmada yardım kamyonlarının mümkün olduğu kadar çabuk Gazze'ye taşınması gerektiğini söyledi.

Guterres, "Yardım tırları en hızlı şekilde Gazze'ye hareket etmeli, her gün anlamlı sayıda kamyonun bölgeye girmesine ihtiyaç var. Ek fonlara ihtiyaç var" dedi.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada ise İsrail'in kiliseye saldırısı için "Sivil altyapıya yönelik, korunan binaların yıkılmasına, sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan her türlü saldırıyı kınıyoruz." mesajı verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli