Fransa'da bir düğüne silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

30-06-2024
Etiketler Thionville Fransa Düğün Silahlı saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa'nın Thionville kentinde bir düğüne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, beş kişi yaralandı, saldırganlar kaçtı. France Info, düğün sahiplerinin Türk olduğunu duyurdu.

Fransa'nın Thionville kentinde gerçekleşen bir olayda, bir düğüne yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi ise yaralandı.

Fransa'nın Almanya sınırına yakın Thionville (Almancası Diedenhofen) kentinde dün gece yarısı bir düğüne silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıyı soruşturan Nancy Savcılığının verdiği bilgiye göre gece yarısı saat 01.00'da yüzü maskeli, siyah giyinen üç saldırgan iki kalaşnikof ve bir av tüfeğiyle, önce "Eden Palace" adlı düğün salonunun önündeki üç kişiye, daha sonra ise salonun girişindeki iki kişiye ateş açtı.

DW Türkçe'nin France Info radyosuna dayandırdığı haberinde, düğün sahiplerinin Türk olduğunu duyurarak, saldırının ardından saldırganların 4x4 tipi araçla kaçtığını belirtti.

Savcılık, saldırıda genç bir erkeğin yaşamını yitirdiğini, üç kişinin ağır yaralandığını ve hayati tehlikelerinin sürdüğünü, iki kişinin ise hafif yaralandığını duyurdu.

Yerel Le Republicain Lorrain gazetesi, hafif yaralananlardan birinin hamile bir kadın olduğunu ve yaşadığı şoku henüz atlatamadığını yazdı. Gazeteye göre olay yerine kurtarma ekipleri geldiğinde saldırganlar çoktan kaçmıştı.

Savcılık olayı Moselle Organize ve Özel Suçlar Müdürlüğü'nün üstlendiğini belirterek, faillerin "organize suç bağlantılı cinayet ve cinayete teşebbüs" ile suçlandığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli