Batan gemiden sağ kurtulan Mısırlı göçmen: Bazıları yüzmekten yorularak boğuldu

20-06-2023
Rûdaw
Etiketler Mısır Göçmen Gemi Yunanistan Alabora
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yunanistan açıklarında batan ve yüzlerce göçmeni taşıyan gemiden sağ kurtulan Mısırlı göçmen Muhammed Hüseyin, geminin Libya'dan Avrupa'ya doğru yola çıktıktan beş gün sonra alabora olduğunu ve göçmenlerin bir saatten fazla yüzdükten sonra yorgunluktan yüzemez hale gelerek boğulduklarını söyledi.

Teknede bulunan Mısır vatandaşı Muhammed Hüseyin, Rûdaw Avrupa muhabiri Zinar Şino'ya konuştu. Muhammed Hüseyin biri İsveç gemisi olmak üzere iki gemiden içme suyu aldıklarını, bir Amerikan gemisinin de kendilerine "tost ekmeği" verdiğini söyledi.

700-750 göçmeni taşıyan gemi, 14 Haziran’da Yunanistan açıklarında battı ve kurbanlardan 78'inin cesedi bulunurken 104'ü kurtarıldı. 500'den fazla göçmenin akıbeti ise bilinmiyor.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, trajedinin nedenlerinin belirlenmesi için soruşturma emri verdi ve Yunanistan, kurbanlar için üç günlük yas ilan etti.

Kurtarılmadan önce suda yaklaşık üç saat kaldığını söyleyen Muhammed Hüseyin, kurtarma ekiplerinin gemi alabora olduktan sonra bölgeye ulaştığını söyledi.

Muhammed Hüseyin, "Bir kısmı yüzme bilmedikleir için kısa sürede boğuldu, diğerleri de bir buçuk saat kadar yüzdü ve ardından yorgun düşerek boğuldular" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli