İngiliz bakan Rûdaw’a açıkladı: Rishi Sunak neden BM Genel Kurulu’na katılmadı?

19-09-2023
Etiketler James Cleverly İngitere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu
A+ A-

New York (Rûdaw) - İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, Birleşmiş Milletler’in çalışmalarına önem verdiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu'na katılan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Rûdaw muhabiri Diyar Kurda’ya konuştu.

Bakan Cleverly, Başbakan Rishi Sunak’ın neden Genel Kurul’da hazır bulunmadığı sorusuna “Maalesef, dünya liderlerinin bu tür toplantılara katılmak için genellikle daha az zamanı oluyor” yanıtını verdi.

Sunak’ın yerine Başbakan Yardımcısı ve kendisi ile birlikte kabinede yer alan diğer isimlerin New York’a geldiğini aktaran Cleverly, “Birleşmiş Milletler’in çalışmalarına önem veriyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

78’inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün New York'ta başladı. Ancak bu yıl İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkına sahip dört daimi üye ülkenin liderleri katılamıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dünyaya, Ukrayna'yı "Rus saldırganlığına" karşı savunmak için birlik olma çağrısında bulundu.

Genel Kurul’a hitap eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Dünya beşten büyüktür" mesajını tekrarladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli